Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş, "Yapılacak belli; faiz artırılacak! Başka çare yok" diyerek şaşırttı

ENAG Nisan ayı enflasyon verilerini duyurdu! ENAG Nisan ayı enflasyon verilerini duyurdu!

Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş, ekonomi yönetiminin çabasına rağmen seçimden sonraki 5 ayda hâlâ yabancı yatırımcının gelmediğini, gelmeyi düşünmediğini belirterek, "Ekonomi yönetimi döviz bulabilmek için adeta dört dönüyor ama bu koşullarda işimiz çok zor" açıklamasını yaptı.

Orta Vadeli Program'a göre döviz kurunun en iyi tabloda yüzde 33 artacağının öngörüldüğünü anımsatan Aktaş, yazısında, şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye’nin kur artışını bir yıllık sürede yüzde 33’te tutabilmesi için zaten döviz bulması gerekiyor. Kaldı ki kur artışıyla ilgili böyle bir hedef de yok. Enflasyonun çok daha fazla olacağı bir dönemde döviz artışını yüzde 33’te tutabilmek mümkün olsada bu Türkiye ekonomisinde çok daha başka sorunlara yol açabilir. Dolayısıyla yapılacak olan belli; faiz artırılacak! Başka çaresi yok.

Sözlerine şöyle devam etti: Ya Karadeniz’de yeni doğalgaz yatakları keşfedeceğiz; ya Gabar’dan bir dönem iddia edildiği gibi rafine edilmeyi bile gerektirmeyecek kalitede(!) petrol çıkacak ve biz müthiş bir ihracat gelirine kavuşurken aynı zamanda ithalat yükünden kurtulacağız ve böylece döviz peşinde koşmamıza gerek kalmayacak; ya da faiz artırıp yabancıyı çekmeye çalışacağız. Banknot matbaamız döviz basamadığına göre..." dedi.(Halk)

Editör: Haber Merkezi