Akaryakıt fiyatları arttı ve düştü! Gece boyunca tabela 3 kez değişti! Akaryakıt fiyatları arttı ve düştü! Gece boyunca tabela 3 kez değişti!

Kiralık konut fiyatlarının artışı ve bu durumun kiracılar ile ev sahipleri arasında gerginliklere neden olmasıyla ilgili ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, konuyla ilgili çarpıcı bir paylaşımda bulundu.

Eğilmez, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İki yıl öncenin kirası bugünün aidatı oldu" ifadesini kullanarak kira fiyatlarının ne kadar hızlı bir artış gösterdiğine dikkat çekti.

Bu tür kira artışları sadece ekonomik sorunlara değil, aynı zamanda insanların sağlığına da etki edebilir. Bir ABD'de yapılan bir çalışma, gelirinin yarısını kira ödemelerine harcayan bireylerin sağlıksız yaşam olasılıklarının daha yüksek olduğunu ve ölüm riskinin yüzde 9 daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Ayrıca, artan kiraların kiracılarda stres kaynaklı sağlık sorunlarına neden olabileceği de belirtiliyor, bu da baş ağrısı bozukluklarından kalp hastalığına kadar çeşitli kronik sağlık sorunlarını tetikleyebilir.

Kiralık konut fiyatlarındaki artışlar, genellikle toplumun çeşitli kesimlerinde konut erişimini ve uygun fiyatlı yaşam şartlarını zorlaştırarak sosyal ve ekonomik sorunlara yol açabilir.

Kaynak: cumhuriyet