Selçuk Geçer, kendi hesabından yayımladığı videolarla elinden geldiğince döviz ve altın piyasaları hakkında değerlendirmede bulunuyor ve yatırımcılara bu konularda önemli bilgiler aktarıyor. En son paylaştığı videoda ilerleyen günlerde FED faiz kararlarına ilişkin fikirlerini paylaşan Geçer, en çok altın ve doların altını çizdi.

Geçer’in paylaştığı bu videoda hem dolar yatırımcılarını hem de altın üzerinden iş yapanları daha da yakından ilgilendiriyor.

ALTIN FİYATLARINDA ÖNCE GEVŞEME SONRA SERT YÜKSELİŞ

Altın fiyatlarına ilişkin önemli tahminlerde bulunan Selçuk Geçer, “Amerika'da başlayacak hisse satışları tüm dünyanın piyasasını etkileyebilir. Uluslararası piyasalarda gerileme olunca, Türkiye'de de bir miktar satış baskısı oluşmuş durumda. Dünya borsalarında asıl büyük satış gelecek günlerde bekleniyor.

Bu tablonun yaşanması, riskli piyasalardaki ciddi anlamda düşüşleri, altında önce bir rahatlama ve sonrasında ise yukarı yönlü hareketleri beraberinde getirebiliceğini düşünüyorum. Döviz tarafında ne olur derseniz? Dolar yükselişine devam eder, Euro düşüşe geçebilir ve dolar/Euro paritesi tekrar 1'in altını zorlayabilir. Tüm dünya tahvil piyasalarını bakıyor.” dedi.

DOLARIN 45 TL OLACAĞI TARİHİ VERDİ

Dolar seviyeleri önümüzdeki günlerde 'dolar kaç olabilir?' durumunu analiz eden Geçer, 45 TL’nin üzerine çıkabileceğinin altını çizerek, dinleyicilerine şu şekilde ifade etti:

Fahiş fiyatlar ve istifçilik artışı nedeniyle cezalar geliyor! Fahiş fiyatlar ve istifçilik artışı nedeniyle cezalar geliyor!

“Doların 27 liralık karşılığı, Türk lirası için bakıldığı zaman son derece önemli bir rakam. Siz ne derseniz söyleyin kardeşim. Biz neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Dolar kurunun 27 lira olması, bu seviyenin çok çok önemli olduğunu gösterir. Türk lirasının şu anda dolar karşısında en az 45 lira olması gerekiyor. Olmazsa Türkiye'nin dış ticaret açığı daha da yükselecek. Dengelensin diyorsanız da, o seviyeler buralar değil. Dengeleneceği seviye 45 lira ve üstü. Sonrasında da oluşacak enflasyona da ona göre daha yükselecek.” ifadeleriyle akılları karıştırdı. (karar)

Editör: Haber Merkezi