Ekonomistlerin Kasım Ayı Enflasyon Beklentisi Açıklandı: Zirve Bekleniyor

Fahiş fiyatlar ve istifçilik artışı nedeniyle cezalar geliyor! Fahiş fiyatlar ve istifçilik artışı nedeniyle cezalar geliyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı enflasyon verilerini 4 Aralık Pazartesi günü saat 10.00'da açıklayacak. Piyasalar, bu kritik veriyi yakından takip ediyor. Ekonomistlerin beklentisi, kasım ayında enflasyonun zirve yapacağı yönünde.

Reuters tarafından yapılan bir anket sonucuna göre, ekonomistler TÜFE'nin kasım ayında aylık %3,68 artış göstermesini ve yıllık enflasyonunun %61,36'dan %62,61'e yükselmesini bekliyor. Bu beklenti, kasım ayında enflasyonun zirve yapacağını öngörüyor. Eğer bu beklenti gerçekleşirse, enflasyonun 2023'ün ilk çeyreğinde yavaşlamaya başlaması bekleniyor.

Ancak, ekonomistlerin beklentisi, TÜİK'in enflasyon verilerini genellikle daha düşük açıkladığı bilinciyle yapılan bir tahmin. Bu nedenle, kasım ayı enflasyonunun TÜİK tarafından açıklanan rakamdan daha yüksek olması bekleniyor.

AA Finans'ın gerçekleştirdiği başka bir anket de kasım ayında TÜFE'nin %3,68 artacağı tahminini destekliyor. Ekim ayında enflasyon %3,43 artış göstermiş, yıllık enflasyon ise %61,36 olarak kaydedilmişti. Kasım ayındaki enflasyon verileri, ekonomik durum ve politika açısından önemli bir gösterge olacak(Karar)

Editör: Haber Merkezi