"İBB'nin Afet Koordinasyon Merkezi'nden sizleri bilgilendiriyoruz. Bizi artık anlık, yoğun yağmur düşüşleri etkileyecek gibi görünüyor demiştim geçtiğimiz sefer. Bugün de benzer bir durum yaşıyoruz.

2 SAATTE 200 KİLOGRAM

Arnavutköy taraflarına çok yoğun bir yağış düştü. Geçtiğimiz sefer çok yoğun diye tarif ettiğimiz 2 saatte 125 kiloya yakın yağışın bu sefer 2 saatte 200 kiloyu aşan bir orana çıkması, yağışın belli alanlara ne kadar yoğun düştüğünün bir göstergesi...

Tüm bu yağış miktarlarıyla İstanbul'un Avrupa yakasında etkili bir zaman yaşadık. Şimdilik durağan, yoğunluk azalmış görünüyor

Yağışlar, haftabaşına kadar etkisini sürdürecek.

Uzman arkadaşlarımızın ifadesiyle bu gece de sabaha kadar geçişler olabilir ve yine yurttaşlarımızı uyarıyoruz. Tekrar buna benzer geçişleri cumartesi geceyi pazar sabahına bağlayan süreçte de yaşayabileceğimiz noktasında uyarılar var.

'ALTYAPI' VURGUSU

İlimiz uzun zamandır kuraklıkla boğuşuyor. İklim değişikliğinin ortaya koyduğu bir şekildeki yağmurlar kent yaşamını zorluyor. Alt yapı mücadelemiz sıkı şekilde sürüyor.

Sanayi bölgesi içinden yoğun göllenme görüntüleri geldi. İstanbul bu konuda alt yapı ile ilgili süreçte geride kaldı, bu gerçek. 4 yıldır yüzün üzerindeki noktada alt yapı çalışmalarını sürdürüyoruz.

Yağışlarda, karda, dengeli bir alt yapının oluşmasını sağlayıcı projeler geliştiriyoruz, projelerin bir bölümünde sona geldik.

BİNLERCE PERSONEL SAHADA

3 bin 430 personel, bin 658 aracımız var. Arkadaşlarımız sahada sıkı biçimde aksiyon alıyorlar.

Şu an İstanbul'da anlık birikmelerin yarattığı sorunlar çabucak geçiştirildi, şu an itibariyle bizim canımızı sıkacak görüntüler yok.

İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli yaşamını yitirdi İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli yaşamını yitirdi

Arkadaşlarımız ihbarlarla çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda Arnavutköy'de mahsur kalan 7-8 vatandaşımıza yardım ediyor ekiplerimiz.

Yurttaşlarımızdan bizi üzecek haber almadık. Bu akşam önlemleri en üst seviyede tutacağız.

Motosiklet gibi taşıtlar gördüm. Yağışlar sırasında hareket etmeyip tedbirli davranmaları gerektiğini düşünüyorum.

Valilik ve diğer kamu kuruluşlarıyla birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Yarın itibariyle yağışlar pazartesiye kadar devam edecek.

Yağmurların yalnızca barajlarımızı dolduran, bereketli kavramlarıyla olmasını dileriz. İklim değişikliğinin yağışın, rüzgarın şeklini değiştirdiği bir gerçek." (cumhuriyet)

Editör: Haber Merkezi