CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Beni Seven Arkamdan Gelsin" CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "Beni Seven Arkamdan Gelsin"

Sözcü TV'de "Özel Röportaj" programında konuk olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, İstanbul'un sürekli yatırıma ihtiyaç duyan bir şehir olduğunu belirtti. Sel felaketinin yaşandığı bölgelerde büyük yatırımlar yapıldığını ve bugünkü yağmurun bile sel baskınına neden olmadığını vurguladı.

İmamoğlu, kendisini 6 yaşından beri çalıştıran babasının emeğinin ve işinin sahibi olmanın önemini vurguladı. İstanbul'da kendi dönemlerinde daha az kaynakla daha fazla iş yapıldığını ifade ederek bunu "bütçenin bereketlenmesi" olarak nitelendirdi.

Kamu bütçesinde büyük bir başarı elde ettiklerini dile getiren İmamoğlu, gelir-gider farkını düzeltip daha az para harcayarak 65 kilometre metro inşa edildiğini, 10 milyon metrekarelik yeşil alan eklendiğini ve milyarlarca liralık sosyal destek fonlarıyla 100 bin öğrenciye burs verildiğini belirtti.

İmamoğlu'nun mal varlığına ilişkin sorulara cevap verirken, paravan şirket iddialarını reddetti ve mal varlığını açıkladığını söyledi. İmamoğlu İnşaat'ın, ticari faaliyetlerini ve bilançolarını gösterdiğini belirtirken, mal varlıklarının açık olduğunu ve vergilerini eksiksiz olarak ödediklerini ifade etti.

Kaynak: karar