Erzincan İliç madeninde 2 işçinin cesedi daha bulundu! Erzincan İliç madeninde 2 işçinin cesedi daha bulundu!

Ekrem İmamoğlu'ndan Muharrem İnce ile görüşmesine ilişkin açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Muharrem İnce ile görüşmesine ilişkin soruya şu yanıtı verdi: "Sayın İnce ile görüşmemiz doğal. Gelecek görüşmelerimiz de mümkün.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı'da Mimar Dr. Kadir Topbaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen ikincisi Kariyer ve İstihdam Zirvesi ve Fuarı'na katıldı. Etkinlikte hazır bulunan basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İYİ Parti'nin 81 ildeki aday kararı ve Akşener'in ulaşımla ilgili konuşmasına ilişkin soruları yanıtladı.

İmamoğlu, şunları söyledi: “Ben hiçbir zaman kırılmadım çünkü İstanbul’da çok önemli metro ve tramvay hatlarını Sayın Meral Akşener ile birlikte açtık ve tekrar açacağız inşallah. "Sayın Akşener, İYİ Parti, İYİ Parti teşkilatı ve bunların İstanbul'daki temsilcileriyle görüşmelerimiz öğleden sonra sabaha kadar bitmeyecek" dedi. Muharrem İnce ile görüşmesinin sorulması üzerine İmamoğlu, "Sayın İnce ile görüşmemiz gayet doğal. Gelecek görüşmelerimiz de mümkün."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı'da Mimar Dr. Kadir Topbaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen ikincisi Kariyer ve İstihdam Zirvesi ve Fuarı'na katıldı. Fuara çok sayıda yerli ve yabancı firma kendi stantlarıyla katılarak iş fırsatları ve istihdam projelerinin tanıtımını yaptı. İmamoğlu, etkinlikte hazır bulunan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İZMİR'İN ADI BİLE ANILMADI

Muharrem İnce ile görüşmesine ilişkin soruyu yanıtlayan İmamoğlu, şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi Sayın Muharrem İnce ile uzun yıllardır diyaloğumuz, ilişkimiz var. Geçmişte kaygılarımızı paylaştığımız, birbirimize büyük saygı ve sevgiyle sohbet ettiğimiz, böyle bir buluşma arzusundan dolayı minnettar olduğumuz zamanlar oldu. Buluştuk ve yoğun bir şekilde İstanbul'a odaklanmaları ve İstanbul'dan güçlü destek almaları konusundaki duygularını benimle paylaştılar. Ben de çok mutlu oldum. Kendisine bunu ifade ettim. Bu bağlamda İstanbul'un başarısının yakın çevresine yansıması da dahil olmak üzere geniş bir görüş alışverişinde bulunduk. Elbette tekrar buluşabiliriz. Bu toplantılarımızın olağanüstü bir şey olarak algılanmasına üzülüyorum. Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanıyım ve partimde önemli bir geçmişim var. Ben bu ve buna benzer olayları parti içinde veya dışında tartışma imkanı olan biriyim. Parti yapısına ve kurum ahlakına uygun olarak bu ve benzeri toplantıları her zaman Sayın Başkanımız Özgür Özel ile istişare ederek gerçekleştiriyor, sohbet ediyor, son derece medeni ve yeni nesil bir başkan ve belediye başkanı-parti ilişkisini yönetiyoruz. Belki siyasete alışkın değilsiniz; Şeffaflık, ilişki düzeyi ve ilişkinin samimiyeti açısından üstün, çok hoş bir ilişki sürdürüyoruz. Bilgi alışverişi olabilir. "Kod adı İzmir ise sohbetimizde İzmir ismi bile geçmedi" dedi.

BENİ BULAMADILAR

İYİ Parti'nin 81 ildeki aday kararı ve Meral Akşener'in ulaşımla ilgili konuşması sorulduğunda İmamoğlu, "Konuşmasında İstanbul ismini duymadım. Kaçırdım mı?" İstanbul'un adı var mıydı? Bilmiyorum. Beni gemiye almadılar. O okları neden çevirdiğini anlamıyorum. Belki Sayın Meral Akşener başka bir şehirden bahsediyordu. Çünkü genelleme; O konuşmayı okuduğumda yurt dışındaydım, içeriğin o kısmını alıp dinledim. İçeride İstanbul yok. Genelleme yapabileceğimiz şu: Şu ya da bu şehri vaat eden, bize şu ya da bu şehri yaşatsın diyerek bir genelleme yapmışsınız sanırım. Öncelikle hiç kırılmadım çünkü Meral Akşener Hanım'la birlikte İstanbul'da çok önemli metro ve tramvay hatlarını açtık ve tekrar açacağımızı umuyorum. Birlikte başka projeler de açtık. Avrupa'nın en büyük atık bertaraf tesisini açarak 15 kilometrelik Dudullu-Bostancı hattını hizmete açtık. Başka örnekler de verebilirim, Alibeyköy hattı vs. Yani hem bize destek veren ittifakımız İYİ Parti hem de Cumhuriyet Halk Partisi adına çok keyifli ve gururlu bir beş yıl geçirdiğimizi verilerimizden biliyorum. Hiç faydalanmadım. “Sayın Akşener'in de bizi kastettiğini düşünmüyorum” dedi.

BULMAK MÜMKÜN

İmamoğlu, şunları söyledi: “Sayın Akşener, İYİ Parti, İYİ Parti teşkilatı ve İstanbul'daki temsilcileriyle görüşmelerimiz öğleden sonradan sabaha kadar bitmeyecek.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi