Mazbata töreninde yaptığı açıklamalardan bazıları şöyle:

MİT Operasyonu: Yönetici Düzeyde 15 Terörist Etkisiz Hale Getirildi MİT Operasyonu: Yönetici Düzeyde 15 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

"Bu benim için çok özel bir an. Bu anı ikinci kez yaşıyoruz. Çok mutluyum, onurluyum. Sorumluluğumuzun farkındayız. Mazbata sürecine, mazbatanın anlamına ve şehre olan sorumluluklarımıza dair...

Bugün burada, şehrimize yakışır, İstanbul gibi köklü bir kente değer katan bir atmosferin hazırlanmasına teşekkür ediyorum. Müteşekkiriz. Aynı zamanda 16 milyon insanımızın mazbatası, bana verilen mazbatadır. Değeri ve sorumluluğu çok büyük.

Üzerimizdeki sorumluluğun farkındayız. Bana verilen mazbatanın önemi çok büyük. Allah mahcup etmesin. İstanbul, tüm insanlığın duygularının beslendiği bir kenttir. Hayata dair tüm unsurlarıyla çok nitelikli bir 5 yıl yaşatmak en büyük arzumuzdur. Tüm şehrin yetenekli insanlarından faydalanmanın yöntemlerini yukarı taşımak istiyoruz.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 90 binden fazla çalışana teşekkür ediyorum. Bu yolculuğun ne kadar zor olduğunu bilerek, bütün baskılara rağmen yanımızda dimdik duran ve en büyük destekçilerim olan aileme yürekten teşekkür ediyorum. Umarım Türkiye daha sevgi dolu, daha barışçıl bir ülke olur."

Mazbata töreninin ardından Ekrem İmamoğlu, Çağlayan Adliyesi'nin bahçesinde yurttaşlara hitap etti. İmamoğlu'nun yurttaşlara yaptığı konuşmanın öne çıkan kısımları şöyle:

"Hepimize hayırlı olsun. Seçim Kurulu Başkanı'na teşekkür ederim. Bu süreç tamamlandı. Tüm hemşerilerimize yürekten teşekkür ediyorum.

Bu şehirde kimse kendisini yalnız ve kimsesiz hissetmesin diye çok çalışacağız. Şehrimizin dünyadaki konumunu çok daha yüksek seviyelere taşıyacağız.

Geçtiğimiz 5 yılda İstanbul'un Tam Yol İleri sürecini dönem dönem yavaşlatan, engelleyen girişimlere maruz kaldık. Umuyorum ve diliyorum ki milletimizin tercihleri, sağduyuyu aynı şekilde Ankara'daki merkezi idarede bulunan yöneticilere, hükümete ve Cumhurbaşkanı'na da bir mesaj olur.

Bu işin, bir masada oturup birlikte düşünmemiz gerektiğini, birlikte hareket etmemizin milli bir tavır olduğunu buradan iletiyorum. İnşallah bu engelleme girişimleri bir daha olmaz. Buna son verirler. Hükümet ve belediye ilişkilerinde iş birliğine dayalı, saygılı ve özenli bir dönemi var ederiz. Temennim budur.

Van'da yaşanan bazı çifte standartlı kararlar var. Hassas ve titiz şekilde takip ediyorum. Haktan ve adaletten yana olmaktan vazgeçmeyeceğim. Haksızlığa karşı susan, dilsiz şeytan olur. Bana yapıldığında haksızlık, başkasına yapıldığında sessizlik bu ülkeye yakışmaz. Yapılan haksızlıklara karşı sonuna kadar mücadelenin bir neferi olacağımı kimse unutmasın. Seçildim, işim bitmedi. İşim yeni başlıyor."

İstanbul'da kesin sonuçlar şu şekildedir:

  • Ekrem İmamoğlu: %50.99
  • Murat Kurum: %39.80
  • Yeniden Refah Partisi: %2.38
  • DEM Parti: %2.01
  • Zafer Partisi: %1.72
  • İYİ Parti: %0.63
  • Saadet Partisi: %0.50
Kaynak: Gerçek Gündem