Fatih Altaylı hakkında İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşü sonrasında İsmail Aydemir'e yönelik yumruklu saldırıda bulunan Ege Akersoy'a destek mahiyetinde yapılan "Eline sağlık" şeklindeki paylaşımı nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. Altaylı, bu paylaşımı daha sonra kaldırmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede, 1 Ocak 2024 tarihinde İstanbul'da düzenlenen ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yoğun şekilde katılım gösterdiği "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" mitingi sonrasında yürüyüşe katılan bir vatandaşın, başka bir vatandaş tarafından saldırıya uğraması sonrasında sosyal medya ve kamuoyunda gündem oluştuğu belirtildi.

Soruşturma sonucunda, saldırıda bulunan şahsa yönelik sosyal medya üzerinden destek mahiyetinde övücü nitelikte paylaşımlar yapıldığı, şüpheli Fatih Altaylı'nın da Twitter üzerinden 1 Ocak 2024 tarihinde "Eline sağlık" şeklinde aynı gün, aynı saatte paylaşım yaptığı ifade edildi.

İddianamede, Altaylı'nın savunmasında suçlamayı reddettiği ve paylaşımını bir sosyal deney olarak nitelendirdiği belirtildi.

İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek Altaylı hakkında basit yargılama usulü kapsamında yargılama yapılmasına karar verdi.

CHP'li Aydın Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı CHP'li Aydın Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı

Mahkeme, Altaylı'nın savunmasını dilekçe şeklinde sunması için 15 günlük süre verdi. Ayrıca mahkeme, 5 Ocak 2024 tarihinde verilen adli kontrol kararlarının da kaldırılmasına hükmetti. (Cumhuriyet)

Editör: DS Haber