Elazığ'ın Baskil ilçesinde CHP Belediye Başkan adayı Veli Baygeldi, AKP'nin Seçim Koordinasyon Merkezi önünden geçerken bir kişi tarafından tehdit edildi.

Bu tehdit sonrasında Baygeldi'nin bir kahvehaneye götürüldüğü ancak burada da Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat ve 50 kişilik bir grup tarafından tehdit edildiği iddia edildi. Baygeldi, yaşadığı bu olaylar sonrasında İhsan Akmurat hakkında şikayetçi oldu.

Özgür Özel  Sinan Ateş iddianamesine tepki gösterdi:  Gerçek gizlenmeye çalışılıyor Özgür Özel Sinan Ateş iddianamesine tepki gösterdi: Gerçek gizlenmeye çalışılıyor

Baygeldi, yaşadıklarını şu şekilde aktardı:

"Dün Baskil Koçyolu Aksoylar mezrasına seçim ziyaretinde bulunduktan sonra ilçe merkezine geldim ve ilçe başkanımla çay içtik. Saat 22.45 sıralarında ilçe merkezi AK Parti SKM önünden geçerken iki kişi vardı. Şahıslara selam verdim, ismini sonradan öğrendiğim şahıs bana, 'Bugün yaptığın açıklamalar hoşuma gitmedi, kulağıma hoş şeyler gelmiyor, yarından itibaren seni Baskil’e sokmayacağız, bundan sonra görürsün' dedi.

Bundan sonra SKM içerisinden sokağa onlarca insanın çıktığını gördüm. İsmi Neşet olan şahıs daha da hararetlenerek 'Vururum seni Baskil’e sokmam' şeklinde bağırmaya başladı ve alanda kargaşaya neden oldu. İçlerinden bir kişi koluma girerek 'Başkanım senden rica ediyorum' diyerek beni alandan uzaklaştırdı.

30 metre mesafede bulunan bir kahvehaneye götürüldüm. Kısa süre sonra polis ekiplerinin geldiğini görünce dışarı çıktım. Bu sırada Belediye Başkanı İhsan Akmurat’ın yaklaşık 50 kişiyle bulunduğum alana gelerek, parmak sallayarak 'Neredesin ulan neredesin. Sizi tek tuşumla patlatacağım' dediğini duydum. Akabinde polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalığın tekrar geri çekildiğini gördüm. Beni tehdit eden şahıstan ve mevcut belediye başkanı İhsan Akmurat’tan şikayetçi ve davacıyım."

Kaynak: Sözcü