Enflasyon alışverişi vurdu! Aynı ürünün fiyatı İtalya'da 20 euro, Türkiye'de 50 euro... Enflasyon alışverişi vurdu! Aynı ürünün fiyatı İtalya'da 20 euro, Türkiye'de 50 euro...

Türkiye'nin ekonomik zorlukları, halkın geçim sıkıntılarını her geçen gün daha da artırırken, emekliler için de durum oldukça zorlu bir hal alıyor.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, emekli ikramiyesi konusunda masada 3 farklı seçenek bulunuyor ve bu seçenekler arasından 2'sinin öne çıktığı konuşuluyor.

Birinci Formül: Yüzde 50 Artış

Emekli ikramiyelerinde en güçlü formüllerden biri olan yüzde 50 artış seçeneği ön plana çıkıyor. Bu ihtimal gerçekleşirse, emekliler 3 bin lira bayram ikramiyesi alacaklar. Bu da Temmuz emekli maaşı zammı öncesi tüm emeklilerin hesaplarında 6 bin lirayı görmüş olacakları anlamına geliyor.

İkinci Formül: Yüzde 100 Artış

Diğer güçlü seçenek ise emeklilerin ikramiyelerinin yüzde 100 artırılması. Bu durumda, emekli ikramiyesi 4 bin liraya çıkacak ve 2024 yılında tüm emekliler toplamda 8 bin lira ödeme alacaklar.

Üçüncü Formül: Cumhuriyet İkramiyesi Uygulaması

Son olarak, Cumhuriyet ikramiyesinin 5 bin lira olarak uygulanması ve bu rakamın bayram ikramiyeleri için de geçerli olması öneriliyor. Bu senaryo gerçekleşirse, 2024 yılında emekliler yılına özel olarak 10 bin lira ödeme alacaklar.

Bu formüller arasından hangisinin kabul edilip TBMM'ye yasa teklifi olarak sunulacağı ve emeklilerin hangi miktarlarda ikramiye alacakları resmi açıklamalarla netlik kazanacak. (Cumhuriyet)

Editör: DS Haber