Altın Fiyatlarında Son Durum... (26 Nisan 2024) Altın Fiyatlarında Son Durum... (26 Nisan 2024)

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli aylığı alanlara yapılan promosyon ödemelerini, kamu bankalarında yaklaşık iki katına çıkarıldığını duyurdu.

SGK'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, kurumdan aylık alan 12,7 milyon emeklinin bulunduğu ve ödemelerinin bankalar aracılığıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada şu detaylar verildi:

"Emekli aylığı alan vatandaşlarımıza yönelik promosyon ödemeleri, kamu bankalarında yaklaşık iki katına çıkarılarak, 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlenmiştir. Bunun dışında, SGK'den ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de başvurmaları halinde 5 bin lira promosyon ödemesi kamu bankalarımızca yapılacaktır. Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerimizin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir."

Açıklamada, belirlenen tutarların asgari seviyede olduğu ve bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabilecekleri vurgulandı. Ayrıca, diğer bankalarla ilgili çalışmaların sonuçlarının da paylaşılacağı ifade edildi.

Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, emeklilere yapılan promosyon ödemelerinin artırılacağına dair açıklamasının ardından geldi. Öncesinde ise, emekliler için tiyatro ve kültür turu gibi bazı kampanyaların yolda olduğu duyurulmuştu.

Kaynak: diken