Kamu bankalarının emeklilere yönelik promosyonlarını artırmasının ardından, ilk günden itibaren başvurularda rekor bir artış yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, maaş promosyonları kamu bankalarında alınan maaşlara göre aylık 8-12 bin liraya kadar çıkarıldı. Bu artıştan 12,7 milyon emekli vatandaşın faydalanması bekleniyor.

Kamu bankalarının emekli promosyonlarını artırmasının ardından, başvuruların ilk gününde rekor bir talep yaşandı. Sabah gazetesinin haberine göre, Ziraat Bankası'na 446 bin başvuru yapıldı. Ayrıca Vakıfbank ve Halkbank'a da toplamda 100 bin kişi başvuruda bulundu.

Başvurular banka şubelerinden, internet sitelerinden, mobil uygulamalardan ve e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir.

Özgür Özel'den ataması yapılmayan öğretmenlere Saraçhane çağrısı Özgür Özel'den ataması yapılmayan öğretmenlere Saraçhane çağrısı

Promosyon ödemeleri ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından 28 Mart Perşembe günü itibarıyla hesaplara yatırılacak şekilde planlanmıştır.

Kamu bankalarının emekli promosyonlarında yapılan bu artışın, diğer bankalara da örnek olması ve emeklilere daha fazla avantaj sunulması beklenmektedir.

Kaynak: ajans haber