Milyonlarca emeklinin gözü yapılacak zamda. TBMM'de emeklilere yapılacak ek zam için çalışmalarına başladı. Emekli maaşlarının zammı için iki senaryo göz önünde bulunduruluyor.

EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatın sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı emeklilerin maaşları için çalışmalara koyuldu.

Meclis'in yeni yasama yılına başlamasıyla birlikte emekli maaşına yapılacak zamma ilişkin yapılan çalışmalar hızını arttırmış oldu. En düşük emekli maaşı için bütçe çalışmalarının sonuç elde etmesiyle Kasım ayında kadar yeniden düzenlenmesi bekleniyor. Emekli taban aylığının ara zamlar ile yükselmesiyle beraber Hazine desteği de artmış olacak.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşına yapılması düşünülen ek zam kapsamında iki farklı senaryo bulunuyor. İlk senaryo göre ekonomi için adımların iyi gitmesi sonucunda ilave zam uygulanacak. Bu doğrultuda en düşük emekli maaşın 10 bin TL olarak revize edilebilir. İki seçenek arasında en güçlü senaryonun bu olacağı ön görülüyor. 

1 Mayıs'ta gözaltına alınan 52 kişi tutuklamaya sevk edildi 1 Mayıs'ta gözaltına alınan 52 kişi tutuklamaya sevk edildi

İkinci senaryo ise seyyanen zam söz konusu. Böylece bütün emeklilerin maaşları 2 bin ile 3 bin TL arasında zam yapılabilme ihtimali bulunuyor. (karar)

Editör: Haber Merkezi