ENAG Nisan ayı enflasyon verilerini duyurdu! ENAG Nisan ayı enflasyon verilerini duyurdu!

TBMM Genel Kurulu'nda CHP'nin öncülüğünde sunulan ve emeklilere yönelik maaş zamları ve emeklilerin yaşadığı sorunların detaylı bir şekilde araştırılmasını amaçlayan Meclis araştırma önergesi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergenin gerekçesinde, emeklilerin karşılaştığı çeşitli zorluklara dikkat çekerek, emeklilikte adil bir sistem oluşturulması için çözüm önerilerini sundu.

Ancak, AKP ve MHP temsilcilerinin oy birliğiyle önerge reddedildi.

Gürer, konuşmasında Cumhurbaşkanı'nın 2024'ü "emekliler yılı" ilan etmesine rağmen, emeklilerin maaş zamları ve yaşam koşullarıyla ilgili yaşadıkları sıkıntılara vurgu yaptı.

Emeklilere yönelik önerilen yüzde 5'lik ek zamın yetersiz olduğunu ve emeklilerin maaşlarının en düşük yaşam standartlarına yetmediğini belirtti.

Gürer, önergesinde emeklilikte yaşanan adaletsizlikleri düzeltmek, emekli maaşlarında iyileştirmeler yapmak ve emeklilere daha insanca bir yaşam sunmak amacıyla çeşitli öneriler sundu.

Ancak AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla önerge reddedildi. Bu sonuç, Meclis'in emeklilerin yaşadığı sorunlara dair detaylı bir araştırma yapma yolundaki çabaların şu an için sonuçsuz kaldığını gösterdi.

Kaynak: sözcü