Emine Erdoğan, Topkapı Sarayı'nda Dünya Şehirler Günü Etkinliğine Katılan Devlet Başkanlarının Eşleriyle Buluştu"

TÜSİAD'dan Müfredat Değişikliğine Çağrı: Eğitimde Aceleci Yaklaşımlar Riskli! TÜSİAD'dan Müfredat Değişikliğine Çağrı: Eğitimde Aceleci Yaklaşımlar Riskli!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul'a gelen devlet başkanlarının eşleriyle bir araya gelerek "31 Mart Dünya Şehirler Günü" programına katıldı. Topkapı Sarayı'nı ziyaret eden lider eşleri, sarayın tarihî ve kültürel hazinelerini keşfetti.

Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler İnsani Yerleşim Programı UN-Habitat tarafından her yıl farklı bir kentte kutlanan "Dünya Şehirler Günü" programına ev sahipliği yaparken, devlet başkanlarının eşleriyle birlikte Topkapı Sarayı'nı gezdi. Sarayın "Mukaddes Emanetler" dairesi, "Elbise-i Hümayun" galerisi ve "Hazine-i Hümayun" bölümlerini ziyaret eden lider eşleri, Osmanlı dönemine ait değerli eserlerin yanı sıra İslam tarihine ait önemli parçaları inceledi.

Ardından, Emine Erdoğan ve lider eşleri, Topkapı Sarayı'nın tarihi balkonlarından İstanbul Boğazı'nın manzarasını izleyerek keyifli bir gün geçirdi. Lider eşleri, ziyaretlerinden ve gördükleri eserlerden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Bu özel ziyarette, Malezya Kraliçesi Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın eşi Sibel Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel'in eşi Zerrin Üstel, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow'ın eşi Fatoumatta Bah Barrow, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bajram Begaj'ın eşi Armanda Begaj, Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio'nın eşi Fatima Maada Bio, Burundi Cumhurbaşkanı Evariste Ndayishimiye'nin eşi Angeline Ndayishimiye, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall'in eşi Marieme Faye Sall ve Mozambik Devlet Başkanı Filipe Jacinto Nyusi'nin eşi Isaura Nyusi yer aldı.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi