Endonezya'nın kuzeyinde bulunan Ruang Yanardağı'nda meydana gelen volkanik patlama, bölgede endişe ve tahliyeleri beraberinde getirdi. Patlamanın etkisiyle 828 kişi bölgeden tahliye edilirken, ülkenin ulusal afet merkezi tarafından 29 Nisan'a kadar "acil durum" ilan edildi.

Büyük Savaşa Bir Adım Kaldı! İsrail Ordusu Mısır Sınırına Yığıldı Büyük Savaşa Bir Adım Kaldı! İsrail Ordusu Mısır Sınırına Yığıldı

Bernama haber ajansına göre, Ruang Yanardağı'ndaki patlamanın ardından Endonezya Ulusal Afet Merkezi (BPBD) Sözcüsü Abdul Muhari, 828 kişinin tahliye edildiğini ve patlama sonrası bölgenin üçüncü derece uyarı seviyesine yükseltildiğini belirtti. Muhari, ayrıca patlama sırasında yayılan küllerin çevredeki iletişim ağlarını etkilediğini ifade etti.

Yanardağın uyarı seviyesinin artırılmasının ardından, bölge sakinlerine ve turistlere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Özellikle yanardağın çevresindeki 4 kilometrelik alana girmemeleri konusunda uyarılar yapıldı. Yetkililer, patlama sonrası olası tehlikelerin önlenmesi ve güvenliğin sağlanması için gerekli önlemlerin alınacağını vurguladı.

Kaynak: karar