Trump'a Suikast Girişiminde Bulunan Saldırganın Aracında Patlayıcı Düzenekler Bulundu Trump'a Suikast Girişiminde Bulunan Saldırganın Aracında Patlayıcı Düzenekler Bulundu

Endonezya'nın Sumatra adasındaki Marapi Yanardağı'ndan kaynaklanan doğal felaket, bölgede büyük bir trajediye neden oldu. Şiddetli yağışların yol açtığı çamur kayması ve yanardağdan gelen soğuk lav, en az 41 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu.

Marapi Yanardağı'nın eteklerinden gelen kül ve kayalar, Cumartesi günü Sumatra adasının iki ilçesinde büyük yıkıma neden oldu. Bu doğal afetin etkisiyle bölgedeki 100'den fazla ev, cami ve kamu binası zarar gördü. Tanıklar, yanardağın eteklerinden gelen büyük kaya parçalarının düşüşü sırasında gök gürültüsü ve su kaynaması gibi sesler duyduklarını ve korku dolu anlar yaşadıklarını aktardılar.

Yetkililer, özellikle Agam bölgesindeki Canduang köyünde en fazla etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüler. Pazar günü öğle saatlerine kadar yapılan çalışmalarda, 19 kişinin cesedine ulaşıldı. Geçmişte yaşanan patlamalar ve su baskınları, bölge halkı için süregelen bir endişe kaynağı haline gelmişti. Geçen ay yaşanan patlamalarda küller 2 kilometre yükseğe kadar yükselirken, on binlerce kişi tahliye edilmek zorunda kalmıştı. Marapi Yanardağı, daha önce 5 Aralık 2023'te meydana gelen bir patlamada 23 dağcının hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Kaynak: KARAR