Polat çiftine yönelik kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamınca gözaltına alınan çift ile avukatları olan Ahmet Gün'ün de aralarında olduğu 18 şüpheli şahıstan 16'sının tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gözaltına alınan emniyet müdür yardımcısı yerine yeni atama Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gözaltına alınan emniyet müdür yardımcısı yerine yeni atama

SAHTE FATURA DÜZENLEDİĞİ BELİRTİLDİ

Çok konuşulan avukatı Ahmet Gün hakkındaki savcılığın sevk yazısı ortaya çıktı. Hakime gönderilen sevk yazısında şüpheli Ahmet Gün'ün tasfiye halindeki şahsa ait beş şirketten Dilan Polat'ın firmasına gerçek bir mal alış ve satış yapılmadan değişik değişik 98 milyon 657 bin TL, 25 milyon 337 bin TL, 20 milyon TL, 150 milyon TL ve 29 milyon TL sahte fatura düzenlediği kaydedildi.

Yazının devamında “MASAK analiz raporu, toplanan deliller ve etkin pişman şüpheli ifadesi gibi tüm soruşturma evrakı içeriğinden şüphelilerin çıkar amaçlı suç örgütü faaliyeti kapsamında sahte belge ve faturalarla gerçek bir işleme dayanmayan gelirlerini kurmuş oldukları çok sayıda şirket üzerinden işleme tabi tutarak sonuç olarak MİLDA Gayrimenkul Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim şirketi üzerinden akladıkları MASAK raporuna göre 250 milyon olduğu anlaşılmakta…” ifadeleri yer aldı. (sözcü)

Editör: Haber Merkezi