Ümraniye'de otobüs bir iş yerinin bahçesine girdi Ümraniye'de otobüs bir iş yerinin bahçesine girdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt sektörüne önemli bir değişiklik getiriyor. Benzin istasyonlarında farklı isimlerle satılan motorin ve benzin türleri arasındaki fiyat farklılıklarını ortadan kaldıracak yeni düzenleme yolda.

FİYAT FARKLARINA SON

EPDK tarafından hazırlanan düzenlemeyle akaryakıt istasyonlarında farklı ürün adı altında satılan akaryakıtlardaki fiyat farklılıkları ortadan kalkıyor. "Ultra Force", "Power", "VMax" gibi farklı isimlerle satılan akaryakıtlar artık tek ürün ve tek fiyatla tüketicilerin beğenisine sunulacak.

AKARYAKITTA STANDART DÖNEMİ

Sabah Gazetesi'nin haberine göre benzin ve motorin, birçok ek özelliğe sahip istasyonlarda artık daha yüksek fiyatlara satılabiliyor. Yeni düzenlemeyle akaryakıt istasyonlarında sadece standart benzin, motorin ve LPG satışı yapılabilecek.

YÜRÜRLÜĞE GİRİŞ TARİHİ BELİRLENDİ

"Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Konsey Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetim Kurulu Kararı" 30 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu tarihten itibaren akaryakıt istasyonlarında yeni fiyat ve ürün standardizasyonları uygulanacak.

TÜKETİCİLERE YÖNELİK AVANTAJLAR
Bu düzenlemenin akaryakıt tüketicilerine şeffaflık ve adil fiyatlandırma açısından önemli faydalar sağlaması bekleniyor. EPDK'nın bu hamlesi, yakıt tasarrufu sağladığı, motoru temizlediği veya araca ekstra performans kattığı gerekçesiyle satılan farklılaştırılmış akaryakıt fiyatlarının normalden yüksek olmasına son verecek.

Akaryakıt piyasasında yeni bir dönemin başlamasıyla birlikte tüketiciler artık akaryakıt alırken daha basit ve anlaşılır fiyatlara ulaşabilecek. Bu değişim aynı zamanda sektörün rekabet koşullarını da etkileyerek akaryakıt tüketim alışkanlıklarında yeni bir dönemin başlangıcını işaret edebilir.

Kaynak: karar