Sanatçı ve CHP'nin Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu, CHP Bülent Ecevit Parti Okulu'nda düzenlediği basın toplantısında eğitim sistemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Beşikçioğlu, özellikle imam hatip okullarıyla ilgili düşüncelerini dile getirerek dikkatleri üzerine çekti.

Beşikçioğlu, "Kuşakların sistemli olarak yok edilmesinden çok sıkıldım artık. Bakın 20 yaşındaki bir genç liseye başladığı zaman Anadolu Liseleri'nde eğitim alıyor ama mezun olduğu zaman İmam Hatip Liseleri'nden mezun oluyor. Bu durum gençler üzerinde büyük bir travma yaratıyor." şeklinde ifadeler kullandı.

Aday, imam hatip liselerinin gençlerin eğitim hayatındaki bu ani değişimin, gençler üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını düşündüğünü belirtti.

Erdoğan Miçotakis'i buluşması gerçekleşti Erdoğan Miçotakis'i buluşması gerçekleşti

Mansur Yavaş ile Aralarında Sorun Yok

Beşikçioğlu'nun açıklamalarının ardından Mansur Yavaş'la ilişkisine yönelik sorular da gündeme geldi. Beşikçioğlu, Mansur Yavaş ile herhangi bir sorunlarının olmadığını belirterek, "Mansur başkan benim için çok değerli bir isim. Asla sıkıntı yaşamayız. Mansur başkanın, özellikle pandemi sürecinde Ankara için yaptıkları unutulmaz." dedi.

Adaylık Teklifi Telefonla Geldi

Erdal Beşikçioğlu, CHP'den Etimesgut Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesine ilişkin de bilgi verdi. Adaylık teklifinin telefonla geldiğini belirten Beşikçioğlu, özgür bir ekibe sahip olmanın kendisi için önemli olduğunu ve bu ekiple Etimesgut'u daha iyi bir konuma taşıyacaklarına inandığını söyledi.

Kaynak: haberler.com