31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Etimesgut belediye başkan adayı olan Erdal Beşikçioğlu, katıldığı bir programda AKP iktidarının baskısı nedeniyle Devlet Tiyatroları'ndan istifa ettiğini açıkladı.

Beşikçioğlu, Sözcü TV'ye konuk olarak, AKP'nin sanatçılara yönelik müdahalesi üzerine aldığı kararı ve sebeplerini izleyicilere anlattı.

Beşikçioğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Özgür Çelik DEM Parti'yi ziyaret etti Özgür Çelik DEM Parti'yi ziyaret etti

"Ordu'da bir turnedeydim. Ordu Gençlik Kolları'nda Recep Bey'in bir konuşması vardı: 'Yahu sanatçılar çok ileri gittiler. Parasını biz veriyoruz kardeşim. Bizim istediğimizi yapacaklar.' dedi. Devlet Tiyatroları'nın kendi içerisinde bir özerk yapısı vardır. Hangi tandansa ait olursa olsun o çeşitlilikte oyunlar oynamak zorundadır. Adı üstünde devletin tiyatrosu. Baktık iş olacak gibi değil, istifa ettik ve Tatbikat Sahnesi'ni kurdum. İyi ki de öyle olmuş, iyi ki de o lafı etmiş."

Beşikçioğlu ayrıca dışarıdan aday eleştirilerine de "Ben dışarıdan olduğumu kabul etmiyorum. Ben her gün evlerinin içerisine girdim..." şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: karar