AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Şubat'ta Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile görüşmek üzere resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Ayşe Ateş'ten Bahçeli'ye : "Gelin, Bu Davanın Önünü Açın" Ayşe Ateş'ten Bahçeli'ye : "Gelin, Bu Davanın Önünü Açın"

Kahire'de gerçekleşecek olan bu ziyarette, ikili ilişkilerin yanı sıra İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve kalıcı ateşkes çabaları da görüşülecek konular arasında yer alıyor.

Erdoğan'ın Mısır'a gerçekleştireceği bu ziyaret, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İki ülke arasındaki ilişkiler, 2013 yılında Mısır'da yaşanan darbe sonrasında kopma noktasına gelmişti. Ancak, Kasım 2022'de Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Katar'daki Dünya Kupası'nda bir araya gelmesinin ardından ilişkilerde bir yumuşama yaşanmıştı ve geçen yıl karşılıklı büyükelçiler atanmıştı.

Bu ziyaret öncesinde, 2019 yerel seçimlerinde yapılan kampanya sırasında, Erdoğan'ın muhalefet adayı Ekrem İmamoğlu'nu "Sisi" benzetmesiyle hedef aldığı hatırlanıyor.

Bu benzetme, siyasi bir tartışma konusu olmuş ve İmamoğlu'nun geçtiğimiz hafta yaptığı bir konuşmada Erdoğan'a bu sözlerini hatırlatmasıyla gündeme gelmişti. İmamoğlu, "Hatırlayın, bu işler öyle sahte kabadayılıkla olmuyor.

2019’da bana ‘Sisi’ dedi. ‘Sisi’ye mi oy vereceksiniz, Binali Bey’e mi?’ diye meydanlarda bağırdı. Ne oldu? Önümüzdeki hafta ayağına gidiyorsunuz." şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: cumhuriyet