Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile telefonda konuşarak Filistin-İsrail arasındaki kriz ile alakalı son gelişmeler ve çözüm için atılabilecek önemli adımları ele aldı.

Kocaeli'de kara yolunda çırılçıplak yürüdü Kocaeli'de kara yolunda çırılçıplak yürüdü

İletişim Başkanlığı, konuyla ilgili bir paylaşım yayınladı. Yapılan paylaşımda şu açıklamalardan bahsedildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir telefon görüşmesi sağladı.

Konuşmada, İsrail-Filistin savaşında git gide daha kötü hale gelen tablo, Gazze'deki suçsuz sivillere karşı İsrail'in gerçekleştirdiği insan hakları ihlalleri ve çözüm için atılabilecek adımları gözden geçirdi.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan Konuşmada, Filistin topraklarına doğru yönelen katliamın git gide kötüleştiğini, hastanelerin, okulların ve ibadet yerlerine saldırmasına Batılı ülkelerin sesini çıkarmamasının Gazze'deki ateşi harmanladığını belirtti.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Gazze'deki Filistinlilerin yaşadığı yerlerden göç etmeye zorlanmasının kabul edilemez bir durum olduğunu, Türkiye'nin hem barışın sağlanması hem de aynı zamanda hızlı bir şekilde Gazze'ye insani yardım ve sağlık hizmetlerinin iletilmesi için her türlü çabayı ortaya koymaya devam edeceğini ekledi."(karar)

Editör: Haber Merkezi