Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

  • İran’a Başsağlığı Mesajı: Erdoğan, "İran’a başsağlığı diliyorum. Bu zor günlerinde dost ve kardeş ülke İran'ın yanında olacağız," diyerek İran'a desteğini belirtti.

  • Adalet Sistemindeki Gelişmeler: Hakim ve savcı sayısının 25 bine yaklaştığını vurgulayan Erdoğan, adalet sisteminde nitelikli ve yetişmiş personelin önemine dikkat çekti. Personel sayısının artırılmasıyla mahkemelerin yükünün hafifletildiğini ve adalet teşkilatının personel sayısının 61 binden 202 bine ulaştığını ifade etti.

  • Yargıda Reformlar: Erdoğan, mahkeme kararlarındaki hataları en aza indirmek için istinaf mahkemelerinin kurulduğunu ve adalet kurumlarının modern ve fonksiyonel mekanlar olmasına özen gösterildiğini söyledi. Ayrıca, yargının bağımsız hareket edebilmesini sağlamak için yapılan reformlardan bahsetti.

  • Kobani Davası Kararları: 6-8 Ekim olayları ile ilgili açıklanan mahkeme kararlarına değinen Erdoğan, "Bunlar asla bir protesto değil, bir terör kalkışmasıdır. Bölücü örgüt unsurları doğrudan devletimizi hedef alan bir isyan girişiminde bulunmuştur," dedi.

  • Darbe Geleneği ile Hesaplaşma: Erdoğan, Türkiye'deki darbe geleneği ile hesaplaştıklarını belirterek, "Anayasayı değiştirerek darbecilerin yargılanmasını sağladık. 12 Eylül ve 28 Şubat’ta demokrasiye darbe yapanlar, bağımsız Türk mahkemeleri tarafından mahkum edildi. Aynı durum 15 Temmuz için de geçerlidir," ifadelerini kullandı.

  • FETÖ ile Mücadele: Erdoğan, yurtdışına kaçan FETÖ mensuplarının peşini bırakmayacaklarını ve son FETÖ'cü hain de yargıya hesap verene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Erdoğan, adaletin sağlanmasının ve haklı ile haksızın ayırt edilmesinin önemine vurgu yaparak, adalete güvenin artırılması için çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: BirGün