AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuştu.

Erdoğan, dün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin muhalefeti hedef alarak açıklamalarda bulundu.

AKP İl Meclis Üyesi İbrahim Efe'ye disiplin soruşturması başlatıldı! AKP İl Meclis Üyesi İbrahim Efe'ye disiplin soruşturması başlatıldı!

Toplantıda Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Geçmişte bizimle birlikte yürüyüp, yolunu değiştirenlerin tercihleri kendilerini ilgilendirir. Herkes siyasetçi olabilir ama devletçi olamaz. Keşke her zaman, her durumda ideal olanı elde edebilsek. Bizim bu tür tartışmalarla kaybedecek ne vaktimiz ne de boşa harcayacak enerjimiz vardır.

Şanlıurfalıların iradesini istismar edip kendi gündemleri peşinde koşanlardan asla olmadık. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı da ilçe adaylarımızı da böyle belirledik.

Artık hepimize düşen görev, Cumhurbaşkanı ile Bakanları ile teşkilatı ile el ele vererek önce adaylarımızın seçilmesini, ardından da şehrimize en güzel hizmetlerin getirilmesini sağlamaktır. Geçmişte bizimle yol yürüyüp şimdi yolunu değiştirenlerin tercihleri kendilerini ilgilendirir.

Keşke her zaman ideal olanı elde edebilsek. Bu olmuyorsa bize düşen mümkün olanı değerlendirmektir. Hep birlikte işimize bakacağız. Bizi anlayanlarla mücadelemizi sürdüreceğiz.

Mesele şehrimize eser kazandırmaksa, milletimize hizmet etmekse üzerimize kimseyi tanımıyoruz. Kimsenin bizi kendi kısır tartışmaları içine çekmesine izin vermeyiz. Hedefimiz 31 Mart'ta sandıkları patlatarak Şanlıurfa'yı, büyükşehir ve ilçeleri ile Türkiye Yüzyılı'na hazırlamaktır."

Erdoğan, konuşmasında ayrıca CHP'yi de hedef alarak, partiden ayrılanlara mesaj verdi. CHP'nin ülkenin ve milletin düşmanı olduğunu belirten Erdoğan, parti içinde yaşanan çekişmeleri eleştirdi ve Şanlıurfa'daki ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

İŞTE ŞANLIURFA ADAYLARI

Akçakale - Ahdulhakim Ayhan

Birecik - Mahmut Mirkelam

Bozova - Suphi Aksoy

Ceylanpınar - Seyithan Atilla

Eyyübiye - Mehmet Kuş

Halfeti - Şeref Albayrak

Haliliye - Mehmet Canpolat

Harran - Mahmut Özyavuz

Hilvan - Aslan Ali Bayık    (Cumhuriyet)

Editör: DS Haber