Özgür Özel'den Soma Maden İşletmesi Patronu Can Gürkan'a: İki elim yakanda Özgür Özel'den Soma Maden İşletmesi Patronu Can Gürkan'a: İki elim yakanda

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde buluştu. Görüşme, 1 saat 35 dakika sürdü ve Özel, görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapmadan AKP Genel Merkezi'nden ayrıldı. AKP Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Özel'i karşıladı, CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan ise Özel'e eşlik etti.

Bu buluşma, iki liderin 2016 yılından sonra ilk kez karşılıklı olarak gerçekleştirdiği bir görüşme olarak dikkat çekti. Ancak liderlerin buluşmasının ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Görüşmeden önce CHP lideri Özel, eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüşerek, Erdoğan'la yapacağı görüşmeye ilişkin görüş ve önerilerini aldı.

İki lider arasında daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104'üncü açılış yıldönümü resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleşmişti. Bu görüşme sonrasında iki liderin daha kapsamlı bir buluşma yapma kararı alındığı açıklanmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet