Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya mitingi sırasında dikkat çeken bir olay yaşandı. EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) sürecinde staj ve çıraklık dönemlerinde sigorta kayıtları olmadığı için emekli olamayan vatandaşların attığı "Çırağa müjde" sloganlarına karşı Erdoğan'ın tepkisi gündeme oturdu. Erdoğan, sloganlar üzerine konuşmasına ara vererek, "Çırağa müjde olmaz, kalfaya ustaya müjde olur. Onun için de bu adımlar yanlış adımlar. Konya'ya, Konyalıya sadakat, siz bu sadakati bozmayın." ifadelerini kullandı.

Sloganlar sırasında sessiz kalan Erdoğan, daha sonra slogan atanlara yönelik bir tepki gösterdi. "Çırağa müjde" sloganlarına yanıt verirken, staj ve çıraklık mağdurlarının taleplerinin doğru bir yönde olmadığını dile getirdi.

Kavgada Atılan Taşla Yaralanan Kıdemli Başçavuş Yaşar 10 Ay Sonra Şehit Oldu Kavgada Atılan Taşla Yaralanan Kıdemli Başçavuş Yaşar 10 Ay Sonra Şehit Oldu

Erdoğan'ın konuşması sırasında bir vatandaşın konuya ilişkin yaptığı açıklamaya da değinen Cumhurbaşkanı, "Sen bizi dinle! Konya'nın 31 Mart'ta da rekor bir oyla belediyecilikte tarih yazacağını, sancağı da en yükseğe çıkaracağına inanıyorum." dedi.

Bu olay, seçim öncesi tartışmaların gündemine yeni bir boyut kazandırdı ve staj ve çıraklık mağdurlarının talepleriyle ilgili kamuoyunda daha fazla dikkat çekmesine neden oldu

Kaynak: haberler.com