Pazartesi Günü Yağmur Taktaş'ın Mezarı Açılacak Pazartesi Günü Yağmur Taktaş'ın Mezarı Açılacak

Beyrut'ta Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmasını protesto eden Ermeni asıllı grup, Azerbaycan Büyükelçiliği yakınında toplandı. Bu olayın ardından Lübnan güvenlik güçleri ile protestocular arasında gerilim yaşandı.

Protestocular Azerbaycan Büyükelçiliği'ne Yürümek İstedi

Protestocular, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarına müdahalesini protesto etmek amacıyla Beyrut'ta toplandı. Azerbaycan Büyükelçiliği'ne yürümek isteyen kalabalık, güvenlik güçlerinin engeline takıldı. Azerbaycan ve Türkiye aleyhine sloganlar atarak Karabağ ile ilgili pankartlar taşıdılar. Talepleri, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarından çekilmesi ve bu konudaki uluslararası müdahalenin artmasıydı.

Güvenlik Güçleri Barikat Kurdu

Güvenlik güçleri, protestocuların büyükelçiliğe yaklaşmasını engellemek için barikat kurdu. Kalabalıktan bazı kişiler bu engeli aşarak büyükelçilik binasına saldırmaya çalıştı. Polis ise göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanarak saldırganları dağıtmaya çalıştı.

Resmi Açıklama Gelmedi

Lübnan makamlarından henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak üst düzey bir güvenlik kaynağı, incelemelerin tamamlanmasının ardından bilgi paylaşımı yapılacağını belirtti. Bu olaydan bir ay önce yaklaşık 50 kişilik başka bir Ermeni asıllı grup, Azerbaycan Büyükelçiliği binasına saldırmıştı. Bu saldırıya Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tepki göstermişti.(Yenigün)

Editör: Haber Merkezi