Armenpress haber ajansının edindiği bilgiye göre, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bugün yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın savunma stratejisinin eskisi gibi Rusya'ya bağlı olamayacağını söyledi.

Paşinyan, Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın ABD, Fransa, Hindistan ve diğer ülkelerle güvenlik ilişkilerini daha yakından incelemesi gerektiğini söyledi.

Başbakan daha önce Rus "barış güçlerinin" Azerbaycan'ın geçen Eylül ayında Dağlık Karabağ bölgesine yönelik saldırısını engelleyemediğini, bunun da Moskova'nın güvenilir bir güvenlik ortağı olmadığını gösterdiğini söylemişti.

Bakü, 1 Ocak'ta Dağlık Karabağ'daki tanınmayan Ermeni Cumhuriyeti'ni resmen dağıttığında, 100.000'den fazla Ermeni bölgeden kaçtı.

Ermenistan Kamu Radyosu'nda ülkesinin askeri reformları hakkında konuşan Paşinyan, şunları söyledi: "Daha önce savunma ilişkilerimizin yüzde 95 ila 97'si Rusya Federasyonu ileydi. “Sübjektif nedenlerden dolayı artık aynı olamaz” dedi.

Başbakan, Erivan'ın savunma stratejisi kavramını yeniden değerlendirmesi ve ABD, Fransa, Hindistan, İran veya Gürcistan gibi ülkelerin bunda nasıl bir rol oynayacağını düşünmesi gerektiğini söyledi.

Yetkili, ülkenin aynı zamanda Rusya liderliğindeki Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün (CSTO) üyesi olarak kalıp kalmayacağına da karar vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ermenistan'ın 23 Kasım 2023'te Minsk'te düzenlenen KGAÖ zirvesine katılmayı reddetmesi Belaruslu ve Rus liderler tarafından eleştirildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, Erivan'ın Batı'ya yönelmesini eleştirdi ve Paşinyan'ı "iki sandalyeye oturmaya çalışması" konusunda uyardı.

Gazze'de 34 bin 568 sivil yaşamını yitirdi Gazze'de 34 bin 568 sivil yaşamını yitirdi

(karar)

Kaynak: karar