Ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, TV100'de Kübra Par'ın sunduğu "Farklı Açılar" programında, yazar Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un davasıyla ilgili savunma yapıp yapmayacağına dair soruya yanıt verdi.

Şen, "Şartlarda anlaşırsak olur. Herkesin savunulmaya hakkı vardır. İnsanlar avukatları, temsil ettiği kişilerle özdeşleştirmemeli" ifadelerini kullandı.

Tok ve oğlu, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde bir trafik kazasında Oğuz Murat Aci'ya çarparak ölümüne neden olduktan sonra ABD'ye kaçmış ve burada tutuklanmışlardı.

Şen, avukatların savunma görevinin herkes için geçerli olduğunu ve herkesin bir gün avukata ihtiyaç duyabileceğini vurguladı.

Yenidoğan çetesinde adı geçen hastane SGK borcunu ödememek için konkordato ilan etti Yenidoğan çetesinde adı geçen hastane SGK borcunu ödememek için konkordato ilan etti

Programda, savunma görevinin toplumsal baskılar nedeniyle bazı durumlarda zorlaştığını belirten Şen, geçmişte bazı dosyaları bu baskılar yüzünden alamadığını da ifade etti. "Bu ülkede Abdullah Öcalan'ın da avukatı oldu, ne yapabilirsiniz ki yani, olacak. Ne yapacaksınız avukatlığı mı yargılayacaksınız?" diyerek, avukatların müvekkilleriyle özdeşleştirilmemesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet