Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman’dan kızı Vera’nın fotoğrafıyla Hıdrellez mesajı Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman’dan kızı Vera’nın fotoğrafıyla Hıdrellez mesajı

ERZİNCAN'da dün meydana gelen heyelan nedeniyle kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları sürüyor. 827 kişinin katıldığı aramalar gece boyunca devam etti. Şu ana kadar hiçbir şey bulunamayan madene aileler gelmeye başladı. Kayıp işçilerden biri olduğu sanılan Uğur Yıldız'ın kayınvalidesi, kurtarma çalışmalarını gözyaşları içinde izledi.

Dün saat 14.28'de Eski Değirmen mevkii Çöpkler maden sahasında Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin bulunduğu toprak kayması meydana geldi. Aralık 2010'dan bu yana altın üretiyor. Madende 200 metre yükseklikte heyelan oluştu. 10 milyon metreküp olduğu tahmin edilen kütlenin yaklaşık 800 metre hareket ettiği belirlendi. Devasa bir dağın çöktüğü kazada yer altında mahsur kalan kişilerin bulunduğunu öğrenen Erzincan jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi.

827 PERSONELLE ARAMA YAPILIYOR

Bölgedeki kurtarma çalışmalarına Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresin, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli'den çok sayıda gönüllü kuruluş ve AFAD ekibi katıldı. Heyelan bölgesinde AFAD, JAK, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 339 arama kurtarma personeli olmak üzere toplam 827 kişi görev yapıyor. 5 drone, 2 kimyasal, biyolojik ve nükleer araç, 5 metale duyarlı radar cihazı ve 5 kurtarma köpeğiyle çalışmalar sürüyor.

Dün akşam eski Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Ali Yerlika bölgeyi ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Yıldırım ve Yerlikaya, kurtarma çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve kısa sürede yer altında mahsur kalan insanlara ulaşmak için tüm devlet kaynaklarının seferber edildiğini söyledi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE İZLEDİ

Arama kurtarma çalışmalarına katılan ekipler, verilen molalarda ateşin etrafında ısınmaya çalıştı. Sabahın erken saatlerinden itibaren yeraltında gömülü olduğu iddia edilen kişilerin aileleri madene gelmeye başladı. O işçilerden Uğur Yıldız'ın kayınvalidesi, damadının kurtarılmasını gözyaşları içinde bekliyor. Bana adını vermek isteyen Yıldız'ın kayınvalidesi kızımla bir buçuk yıldır evliydi. Evdeydim ve akrabalarımız heyelan olduğunu söyledi. Onu aradık ama bulamadık. Telefonu kapalıydı. Ben gerçekten üzgünüm. Yardım edin ve kaydedin. "8 yıldır burada çalışıyor" dedi.

Hava sıcaklığının 5 derece olarak ölçüldüğü bölgede, arama kurtarma ekiplerinin çalışmasına olanak sağlayacak şekilde alan aydınlatıldı. 12. Bölge Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre ekiplerin arama çalışmalarını sürdürdüğü İliç'te bugün yağmur ve hava sıcaklığının 4 dereceye ulaşması bekleniyor.

Kaynak: HABERLER.COM