Erzincan altın madeninde heyelan sonucu enkaz altında kalan 9 işçiyi kurtarma çalışmaları sürerken kamera karşısına geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, şunları söyledi: "3 işçinin aynı yerde, 6 işçinin de aynı yerde olduğunu tespit ettik. Aynı yerdeyiz, bugün yeni bir aşamaya giriyoruz. "Toprak yığınını ortadan kaldırmak için planlama aşamasına giriyoruz" dedi.

3. GÜNDE İŞÇİLERE HALA ULAŞILAMADI

Şırnak'ta gelin arabasıyla sel sularında ilerlediler Şırnak'ta gelin arabasıyla sel sularında ilerlediler


800 bin metrekarelik 10 milyon metreküplük arazide bine yakın işçinin katıldığı aramalarda işçilerin kimlikleri henüz belirlenemedi. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve İstanbul Teknopark Araştırma Merkezi'nden uzman ekipler, AFAD, JAK, PAK, Türk Silahlı Kuvvetleri ve sivil toplum kuruluşlarına bağlı arama kurtarma ekipleri, ​100 dönüm. Ekipler, radar ve drone'ların yardımıyla işçilerin bulunduğuna inanılan konteynerlerin ve araçların yerini tespit etmeye çalışıyor.

Bakan Bayraktar: Erzincan'da heyelan bölgesinde 3 işçi bir yerde, 6 işçi ise ayrı bir yerde bulunuyor.

"3 tanesinin bir yerde, 6 tanesinin başka yerde olduğunu tespit ettik"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bugün sonuç almayı umduğunu belirterek, "Gerçekten çok büyük bir heyelan. Bunlardan 3’ünün bir lokasyonda, 6’sının ise başka lokasyonda olduğunu tespit ettik. Hemen hemen tüm arkadaşlarımız kahramanca tüm riskleri üstlenecek ve bu kurtarma faaliyetlerine daha fazla odaklanacaklardır. Umarım bundan da sonuç alınır. Ailelerin ve iş arkadaşlarının beklentileri var. Bu soruların cevabını bulmaya çalışıyoruz.'' dedi.

"KUSUR VARSA YARGI GEREĞİNİ YAPACAK"

Bakan Bayraktar, sürekli olarak su ve toprak numuneleri alındığını belirterek, "Halk sağlığı açısından herhangi bir tehdit söz konusu değil. Bir kusur varsa yargı gereğini yapacaktır.''  Soruşturma kapsamında 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Bakan Bayraktar: Erzincan'da heyelan bölgesinde 3 işçi bir yerde, 6 işçi ise ayrı bir yerde bulunuyor.



"ÜST DÜZEY İŞ YÖNETİCİLERİ BURADA"

Bayraktar, "Şirketin üst yöneticileri burada. Bizimle uyum içinde çalışmaya çalışıyorlar."



SİYANÜR TESTLERİ DEVAM EDİYOR

Bakan Bayraktar, siyanür tehlikesi nedeniyle bölgede sürekli ölçümler yapıldığını belirterek, şu ana kadar herhangi bir kirlenmeye rastlanmadığını belirterek, Kamu sağlığını ve orada çalışan personelin sağlığını tehlikeye atacak bir durum söz konusu değil" dedi.

Kaynak: HABERLER.COM