Yılmaz, 78 yaşındaydı ve hayatını kaybettiği olay, henüz belirlenemeyen bir nedenle gerçekleşti. İlk incelemede, Yılmaz'ın ölümünde şüpheli bir durum tespit edilmediği bildirildi.

Özgür Özel Deniz Gezmiş Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Anma Törenine Katılacak Özgür Özel Deniz Gezmiş Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Anma Törenine Katılacak

Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948 tarihinde Trabzon’un Of ilçesi Gülderen Köyü’nde doğdu. İstanbul'a taşındıktan sonra eğitimine devam ederek inşaat mühendisi oldu ve iş hayatına atıldı. İnşaat sektöründe başarı elde eden Yılmaz, aynı zamanda basın sektöründe de etkinlik gösterdi ve Güneş gazetesini yönetti.

Politikaya da atılan Yılmaz, 1991-1995 yılları arasında Demokratik Sol Parti (DSP) ve ardından Demokratik Halk Partisi'nden (DYP) Trabzon milletvekili olarak görev aldı. 49. ve 50. Dönem hükümetlerinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak da bulundu.

Trabzonspor Kulübü'nde de önemli bir rol üstlenen Yılmaz, 1982-2001 yılları arasında çeşitli dönemlerde kulübün başkanlığını yapmış ve sonrasında Onursal Başkan unvanına layık görülmüştü.

Kaynak: Sözcü