Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Sevda Ç. (30) adlı kadın, 1 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandığı eski kocası Sezgin A. (35) tarafından evinin önünde bıçaklanarak yaralandı. Ancak, şüpheli olan eski koca adli kontrol şartıyla serbest bırakılınca, Sevda Ç.'nin tepkisi sosyal medyada yankı buldu.

Ankara'da Deprem! Ankara'da Deprem!

Olay, dün saat 01.30 sıralarında Turgutalp Mahallesi, Malazgirt Caddesi’nde meydana geldi. Sevda Ç.'nin oturduğu apartmanın önünde bekleyen eski eşi Sezgin A., bir barışma teklifiyle karşısına çıktı. Ancak, tartışmanın ardından Sezgin A., eski eşi Sevda Ç.'yi bıçaklayıp olay yerinden kaçtı.

Komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, Sevda Ç. yaralı olarak İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisinin ardından sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Şüpheli olarak gözaltına alınan Sezgin A., ifadesinde eski eşiyle sokakta karşılaştığını ve bir anlık sinirle bıçakladığını itiraf etti. Ancak, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu duruma tepki gösteren Sevda Ç., sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Eski eşim beni 6 yerimden bıçakladı. Beni yaralayan bir adamı nasıl serbest bırakırsınız" diyerek adalet sisteminin işleyişine sert eleştirilerde bulundu.

Şiddetin her türlüsünün kınanması gerektiğini belirten Sevda Ç., yaşadığı adaletsizliğe dikkat çekerek, benzer olayların tekrarlanmaması için daha etkili önlemlerin alınmasını talep etti.

Kaynak: Dha