Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) avukatları, 30 Aralık 2022'de öldürülen Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanan Doğukan Çep hakkında harekete geçti. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Çep'in devlet adına işlediği suçları itiraf ettiği iddiaları üzerine ESP avukatları, İstanbul Gülsuyu Mahallesi'nde 2013 yılında meydana gelen saldırılarla ilgili olarak Çep aleyhine suç duyurusunda bulundu.

ESP'nin yazılı açıklamasında, Doğukan Çep'in duruşmada ESP binasını basarak 10 kişiyi öldürdüğüne dair ifadelerinin önemli bir delil teşkil ettiği vurgulandı. Açıklamada, bu ifadelerin yargı sürecinde titizlikle ele alınacağı ve adaletin sağlanması için hukuki sürecin takip edileceği belirtildi. ESP, Çep'in beyanlarının, İstanbul Gülsuyu Mahallesi'nde yaşanan saldırılarla ilgili olarak yeni suç duyurularına yol açtığını da ifade etti.

Adana'da Aile Katliamı: Tabancayla kafasından vurdu Adana'da Aile Katliamı: Tabancayla kafasından vurdu

Açıklamada ayrıca, "Bu tetikçilerin suçlarını ve cezasızlık zırhı altında korunanları tanıyoruz. Demokratik hukuk devletinin gereği olarak, adaletin tecellisi için yargı makamlarına güveniyoruz ve mücadelemizi sürdüreceğiz" denildi.

Kaynak: KARAR