Milyonlarca ev hanımının ortak sıkıntılarındann biri de emekli olamamaktı. Fakat artık bu derde son veriliyor. Ev hanımlarının emeklilik derdi son buluyor.Artık onlara da emekli olma fırsatı sunulacak. Üstelik konuya ilişkin detaylı bilgiler de belli oldu.

Milyonlarca ev hanımı ekonomik güvenceleri olması için emekli olmak istiyorlar. Fakat bunun için düzenli sigorta yatırmaları gerekiyor ama bu durum ise hiç o kadar kolay değil. Sigorta yatıramayan ev hanımları ise ne yazık ki emekli olamıyorlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise ev hanımlarının emekli olabilmesi için yeni bir çalışma başlattı. Bu çalışma sayesinde artık ev hanımları da emekli olabilecek. İşte konuya ilişkin detaylar…

EV HANIMLARINA EMEKLİ OLMA FIRSATI SAĞLANIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ev hanımları da emekli olabilsin diye yeni bir çalışma başlattılar. Bu çalışma kapsamında yerine getirilen şartlar ile ev hanımları da emekli olma fırsatına erişecekler.

Ev hanımları isteğe bağlı sigortalılık kapsamında emekli olabilecekler. Bu kapsamda sigortasını yatıran ev hanımlarına üçte bir oranında prim desteği de verilecek. En düşük tutardan isteğe bağlı olarak sigorta yaptıran ev hanımlarına toplam 4 bin 292 liralık prim ödemesinin 1430 lirasını devlet karşılayacak.

DİSK ve KESK Taksim'e yürüyüşü durdurdu DİSK ve KESK Taksim'e yürüyüşü durdurdu

EMEKLİLİK YAŞI ESNETİLİYOR

Diğer yandan emeklilik yaşı kadınlar için esnetilecek. Bu bağlamda çocuk sayısı, engelli çocuğunun olması gibi faktörler kapsamında kadınların emeklilik yaşında değişiklik yaşanacak. Diğer yandan isteğe bağlı sigorta yaptıran ev hanımları, aynı zamanda kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler için sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecekler.(Karar)

Editör: Haber Merkezi