Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyu ile gündeme getirdiği Aile ve Gençlik Bankası'na ilgili ayrıntılar belli olmaya başlıyor. Yasa teklifine ilgili taslak metni düzenlendi, bir dahaki hafta Meclis gündemene gelecek. Aile ve Gençlik Bankası'nın ilk ürünü genç çiftlere yönelik kredi paketi olacak. Yeni yuva kuracak gençlere 150 bin liralık faizsiz kredi, ilk iki yıl ödemesiz ve 5 senede geri ödemeli olarak verilecek.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gözaltına alınan emniyet müdür yardımcısı yerine yeni atama Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gözaltına alınan emniyet müdür yardımcısı yerine yeni atama

Nasıl başvuru yapılacak?

Krediden faydalanmak isteyen genç çiftler başvurularını e-Devlet üzerinden yapacak. Kredi miktarı belirlenirken ise çiftlerin gelir durumu göz önüne alınacak. Geçerli olacak yaş sınırı ise daha sonra belirlenecek. Aile ve Gençlik Bankası, Aile ve Sosyal Politikalar ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan temsilciler tarafından yapılacak ve fon gibi çalışacak. Petrol, maden ve doğalgaz gelirlerindeki devlet payının bir kısmını Aile ve Gençlik Bankası fonuna aktarılacak. Hayata geçirilecek projelere göre fona aktarılan pay yükseltilecek. (dünya)

Editör: Haber Merkezi