CHP'li Aydın Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı CHP'li Aydın Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı

Batman'ın Beşiri ilçesinde canına kıyan İpek Er'e cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Uzman Çavuş Musa Orhan'a sosyal medyada hakaret ettiği iddia edilen oyuncu Farah Zeynep Abdullah hakkında açılan davada mahkeme, 1740 TL para cezasına çarptırıldı. 87 gün süre uygulanmasına karar verildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının ertelenmesine karar verdi. Mahkemede savunma yapan Abdullah'ın avukatı, "Hangi genç tecavüz sonrası intihar haberini okuduğunda sessiz kalır?" dedi. Musa Orhan'ın "kendisine yönelik tepkilere karşı açtığı davaları kaynak haline getirdiğini" iddia etti. 

Asuman Aranca'nın T24'teki haberine göre, uzman çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle mahkemece 65 gün para cezasına çarptırılan oyuncu Ezgi Mola, Batman'da intihar eden İpek Er'in bıraktığı mektupta kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu yazdı. Orhan'ın şikayeti üzerine kendisine destek veren meslektaşı Farah Zeynep Abdullah hakkında "hakaret" suçlamasıyla dava açıldı.

Banaz Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Abdullah, kasım ayında verdiği ifadede şunları söyledi: "Olayı okudum. Korkunçtu. Ben de iddianamede belirtilen paylaşımda bulundum. Amacım kesinlikle Musa Orhan'a hakaret etmek değildi. Yapılan haberlere tepkiydi" dedi.

Davanın 2 Şubat'taki ikinci duruşmasında esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, "Diyecek o kadar şey var ki, hangi hakaret, hangi küfür karar veremiyorum. Net olan tek şey Musa Orhan'ın gerçek bir şerefsiz olduğu ve sistem de onun yanında olduğu. O dava yüzsüzce açılabildiğinde şoklar yaşamıştık ve şimdi rezalet sonuca bak." Abdullah'ın sosyal medya paylaşımına hakaret ettiği gerekçesiyle cezalandırılması çağrısında bulundu.

'ORHAN, DAVALARI KAZANÇ KAPISINA DÖNÜŞTÜRDÜ'

Abdullah'ın avukatı ise savcının mütalaasına itiraz ederek, "Hakaret suçu yüksek kast içermektedir, yapılan söylemin eyleme mi, kişiye mi yapıldığı belli olmalıdır" dedi. İpek Er'in öldüğünde 18 yaşında olduğunu, ölümüne ülke genelinde tepkiler oluştuğunu, Orhan'ın ise bu tepkileri dava açarak "kazanana" dönüştürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

'HANGİ KADIN TECAVÜZ SONUCU İNTİHAR HABERİNİ OKUDUĞUNDA SESSİZ KALIR?'

"Katılan 17-18 yaşlarında bir genç kızı iğfal ederek ölümüne sebep olmuştur, ünlüler başta olmak üzere ülkenin ileri gelenleri bu olaya tepki göstermişlerdir, katılan bahse konu tepkileri kazanç kapısı olarak gördüğü için sadece ünlü isimlere dava yöneltmektedir.

Müvekkilin paylaşımı katılanın haksız fiilene karşıdır, yerleşik içtihatlarda belirtildiği üzere bu haksız fiilin kişinin kendisine olması da şart değildir, müvekkil genç bir kadındır.

Hangi genç kadın herhangi bir tecavüz sonucunda intihar haberini okuduğunda sessiz kalır? Toplum tarafından bilinen insanların katılanın gerçekleştirdiği tarzdaki olaylara tepki vermesi önemlidir, bu tepkiler sayesinde katılan gibi eylemde bulunabilecek şahıslar eylemlerini ikinci defa düşünecektir."

1740 TL ADLİ PARA CEZASI VERİLDİ


Abdullah'ın avukatı, mahkemenin Orhan'ın bir başka oyuncu Hazal Kaya hakkında açtığı davayı düşürdüğünü ve beraat kararı istediğini söyledi.

Mahkeme, Farah Zeynep Abdullah'ın "hakaret suçunu" işlediğine karar vererek, 87 gün süreyle 1.740 TL para cezasına hükmetti. Mahkeme, hükmün açıklanmasının ertelenmesine karar verdi.

(karar)

Kaynak: karar