TKP Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nu Kadıköy'den aday göstermesinin ardından, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) bünyesindeki Gazete Patika'nın TKP'ye yönelik ağır eleştiriler içeren bir yazısı tartışmalara neden oldu.

Antalya Kepez Belediyesi'nde yeni başkan seçildi Antalya Kepez Belediyesi'nde yeni başkan seçildi

Yazıda, TKP'nin "burjuva milliyetçisi" ve "gerici" olarak nitelendirilmesi, TKP ile SMF arasındaki ittifakın geleceği hakkında spekülasyonlara yol açtı.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Maçoğlu'nun hâlâ TKP'nin adayı olduğunu vurgulayarak, TKP'nin uzattığı elin tutulması durumunda kolay kolay geri adım atmayacağını belirtti.

Okuyan, TKP'nin etkili bir çalışma yürüttüğünü ve Maçoğlu'nun, TKP'nin siyasal etkisiyle Türkiye'de sosyalizm mücadelesinin önemli bir değer haline geldiğini ifade etti.

Maçoğlu'nun adaylığına ilişkin olarak SMF'nin Gazete Patika isimli yayınında yer alan eleştirilere de değinen Okuyan, TKP'nin bu tür saldırılara karşı dik duracağını ve Maçoğlu'nun bu tarz eleştirilere dahil olmadığını belirtti.

Okuyan, TKP'nin halkçı ve enternasyonalist karakteriyle, milliyetçilik ve gericiliğe karşı önemli bir direnç noktası olduğunu vurguladı.

Maçoğlu'nun adaylığına ilişkin ittifakın geleceği hakkında spekülasyonlara da cevap veren Okuyan, TKP'nin aday gösterme kararının Maçoğlu'nun ısrarı üzerine alındığını ve TKP'nin bu konuda ısrarcı olmadığını belirtti.

Okuyan, TKP'nin Kadıköy'deki çalışmalarının bu tartışmalardan etkilenmeyeceğini ve TKP'nin, kendine özgü çizgisinde ve enerjisiyle yoluna devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: cumhuriyet