Erzurum'da Trafik Kazası! Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 5 yaralı! Erzurum'da Trafik Kazası! Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 5 yaralı!

İstanbul'un fethinin 571'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında, Edirne'de 'İstanbul'un Fethi Edirne'den Başlar' programı düzenlendi. Tophane Bayırı'nda gerçekleştirilen etkinlikte temsili olarak canlandırılan Fatih Sultan Mehmet, mehter takımı eşliğinde at üstünde Selimiye Camisi meydanına yürüdü.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi tarafından düzenlenen 'İstanbul'un Fethi Edirne'den Başlar' programı, Edirne'nin tarihî Tophane Bayırı'nda başladı. Edirne Valisi Yunus Sezer'in de katıldığı etkinlikte, temsili olarak canlandırılan Fatih Sultan Mehmet, mehter takımı eşliğinde Selimiye Camisi meydanına yürüdü.

Programın devamında Selimiye Camisi meydanında İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran tilaveti ve dua edildi. AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, yaptığı konuşmada, İstanbul'un fethini anlamanın önemine vurgu yaparak, "İstanbul'un fethini almak, anlamak için önce Edirne'yi ve Edirne'de yapılanları anmak ve anlamak gerekmektedir" dedi.

Program, mehteran konseri ile devam etti.

Kaynak: milliyet