Altın fiyatlarındaki dalgalanmaların devam ettiği günlerde gözler FED faiz toplantısına dikildi. Amerika Merkez Bankası (FED) tarafından yapılan son toplantıda faiz oranları 25 baz puan artmıştı. Karar sonrasında yüzde 5,25 ile 5,50 arasına gelen faiz piyasayı etkiledi.

Fahiş fiyatlar ve istifçilik artışı nedeniyle cezalar geliyor! Fahiş fiyatlar ve istifçilik artışı nedeniyle cezalar geliyor!

FED KARARI SONRASI ALTIN

Yatırımcılar ve uzman isimler tarafından FED'in gelecek planlarına dair tahminler yapmakta zorlanırken, belirsizliğin sonucunda piyasalarda tedirginlik hakim. Son 22 yılın en yüksek faizine ulaşılmasıyla birlikte yatırımcıların endişesi artıyor. Artışlara dair özellikle altın fiyatlarında FED'in faiz artışına gitme ihtimaline dair tepki vermesiyle üst üste 3 gün boyunca düşüş gözlemlendi

Tahvil faizlerinde yapılan gözlemlerin ardından göreceli bir düşüş yaşandığı belirtilerek altın fiyatlarında yeniden yükselişler görüldü. Piyasadaki dalgalanmaların ardından altın yatırımcıları sık sık bahsi geçen güvenilir liman adının ne kadar doğru olduğunu sorgulamaya başladı.

FİTCH RATİNGS RAPORU BEKLENİYOR

FED tarafından paylaşılan faiz kararların gündemde olduğu sıralarda yatırımcılar yeni gelişmeleri yakından takip ediyor. Yetkililer tarafından gelecek dönemlerde izleyecekleri politikalara dair yapacakları açıklamalar ile birlikte piyasaları yönlendirecekler. Konuya dair New York FED Başkanı John Williams tarafından Amerika ekonomisine dair beklentilerini paylaştı.

Ekonominin hızla büyüyebileceğine dikakt çekerek faiz artışlarının daha ne kadar artacağına dair belirsizliklere yeni bir kapı açtı. Gözler uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings tarafından paylaşılacak değerlendirme raporuna dikildi. ABD stok verilerinin de yakından takip edilmesiyle birlikte yatırımcılar bir ışık bekliyor.(karar)

Editör: Haber Merkezi