ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Alagöz Holding, Galatasaray Çağdaş Faktoring'i 83-66 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Karşılaşmaya her iki takım da düşük isabet yüzdesiyle başladı. Fenerbahçe Alagöz Holding, savunma ve hücum ribauntlarında üstünlük kurarak ilk 5 dakikayı 9-2 önde tamamladı. Ancak Galatasaray Çağdaş Faktoring, Vanloo ve Hartley'in üst üste bulduğu 9 sayıyla geri dönerek skoru 9-11'e getirdi.

Maç boyunca karşılıklı basketlerle geçen mücadelede Fenerbahçe Alagöz Holding, periyodu 22-20 önde tamamladı.

TFF Süper Lig'de 34'üncü Haftanın VAR Kayıtlarını Açıkladı TFF Süper Lig'de 34'üncü Haftanın VAR Kayıtlarını Açıkladı

İkinci çeyreğin başında Galatasaray Çağdaş Faktoring, 9-1'lik seri yakalayarak skoru 23-29'a getirdi. Ancak Fenerbahçe Alagöz Holding, hızlı hücuma dönerek 37-32 öne geçti.

İkinci devrede de üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Alagöz Holding, üçüncü çeyreği 61-45 önde tamamladı. Son çeyrekte de skoru koruyarak 83-66 galip geldi.

Fenerbahçe Alagöz Holding, bu sonuçla seride 1-0 öne geçti ve final yolunda önemli bir avantaj elde etti. İki galibiyete ulaşan takım, finalde ÇBK Mersin'in rakibi olacak. Serinin ikinci müsabakası, 2 Nisan Salı saat 20.30'da Ahmet Cömert Spor Salonu'nda oynanacak.

Kaynak: cumhuriyet