Fenerbahçe, Süper Lig'in 7. haftasında Çaykur Rizespor'u konuk etti. 28 Eylül'de Başakşehir'i dört golle geçen Fenerbahçe, Rizespor'u da 5-0 mağlup etmeyi başardı. Fenerbahçe - Rizespor maçının tüm detayları haberimizde...

Trendyol Süper Lig'in yedinci haftasında Fenerbahçe sahasında Çaykur Rizespor'u konuk etti. Ligde oynadığı ilk altı maçta altı galibiyet alan sarı - lacivertliler mücadeleye yüksek bir tempoyla başladı.

Henüz üçüncü dakikada Dusan Tadic'in kale alanına gönderdiği topu, bu sezon attığı gollerle dikkatleri çeken Symanski düzgün ve sert bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0.

 TARTIŞMALI POZİSYON

Fenerbahçe - Çaykur Rizespor maçında tartışmalı pozisyon! İsmail Kartal çılgına döndü

Fenerbahçe erken gelen bu golün ardından rakip kalede baskı kurmaya ve pozisyon üretmeye devam etti.

LIVAKOVIC'TEN KRİTİK KURTARIŞ

Karşılaşmanın 23. dakikasında Rizespor hızlı hücuma çıktı. Sağ kanattan arka direğe gönderilen topu Varesanvoc göğsünde yumuşattıktan sonra sert bir şekilde yakın köşeye doğru vuruşunu yaptı. Livakovic bu pozisyonda gole izin vermedi.

FENERBAHÇE'NİN İKİNCİ GOLÜ VAR'A TAKILDI

38. dakikada Szymanski'nin ara pasına hareketlenen Fred'in yerden kale alanına gönderdiği topu Dzeko filelere gönderdi. Pozisyonun ardından Hakem Cihan Aydın'a pozisyonu izlemesi tavsiye edildi. VAR ekranında pozisyonu izleyen Hakem Aydın, pozisyonun başlangıcında rakibinden topu kapan Osayi Samuel'in elle oynadığı gerekçesiyle golü iptal etti.

İRFAN CAN YİNE SAHNEDE

Fenerbahçe ikinci yarıya da golle başladı. Sol kanattan ceza sahasına gönderilen topu Rizespor savunması sektirdi. Bu topu kontrol eden İrfan Can Kahveci'nin şutunda top filelere gitti.

Fenerbahçe bu galibiyetle ligde yedi yedi yaparak puanını 21'e yükseltti ve Galatasaray'ın iki puan önünde zirvede yer aldı. 11 puanla Rizespor ise yedinci sırada bulunuyor.

ÜÇÜNCÜ GOL DZEKO'DAN

Rams Park'ta Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Galatasaray Yöneticisi Eray Yazgan Arasında Büyük Tartışma Rams Park'ta Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Galatasaray Yöneticisi Eray Yazgan Arasında Büyük Tartışma

Mücadelenin 62. dakikasında İrfan Can'ın yerden ceza sahasına derinlemesine gönderdiği topa Edin Dzeko hareketlendi. Boşnak yıldızın sağ ayak içiyle yaptığı vuruşta top üçüncü kez filelere gitti: 3-0.

TADIC SİFTAH YAPTI

Bu sezon ligde sahaya çıktığı altı karşılaşmada bir kez assit yapan Dusan Tadic ilk golünü Rizespor filelerine gönderdi. Kale sahası içinde topla buluşan tecrübeli yıldızın köşeye doğru yaptığı vuruşta top filelere gitti.

Müacadelede son sözü King söyledi. Joshua King'in 90+1. dakikada attığı gole maçın skorunu belirledi: 5-0.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe üç puanı dört golle almayı başardı ve yeniden ligin zirvesine yükseldi.

Fenerbahçe, ligin sekizinci haftasında Kasımpaşa'ya konuk olacak. Çaykur Rizespor ise sahasında Samsunspor ile karşılaşacak.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

GOL! Fenerbahçe 3. dakikada Szymanski'nin attığı golle 1-0 öne geçti.

20. dakikada ceza sahasında topla buluşan Dzeko'nun şutunda savunma son anda topa ayak koydu.

22. dakikada sol kanatta topla buluşan Szymanski'nin ceza sahasına gönderdiği topa Fred yakın mesafeden vurdu. Top yandan auta gitti.

23. dakikada sağ kanattan Fenerbahçe ceza sahasına gönderilen topa Verasanovic vurdu. Kaleci Livakovic gole izin vermedi.

GOL İPTAL! 38. dakikada Szymanski'nin ara pasına hareketlenen Fred'in yerden kale alanına gönderdiği topu Dzeko filelere gönderdi. Pozisyonun ardından Hakem Cihan Aydın'a pozisyonu izlemesi tavsiye edildi. VAR ekranında pozisyonu izleyen Hakem Aydın elle oynama gerekçesiyle golü iptal etti.

44. dakikada ceza sahasında topla buluşan Dzeko'nun karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta top yandan auta gitti.

İlk yarı sona erdi.

İkinci devre başladı.

GOL! 47. dakikada sol kanattan ceza sahasına gönderilen topu İrfan Can kontrol ettikten sonra sert bir vuruşla filelere gönderdi: 2-0.

GOL! 62. dakikada İrfan Can'ın ara pasında topla buluşan Edin Dzeko'nun karşı karşıya pozisyonda sağ ayak içiyle yaptığı vuruşta top filelere gitti: 3-0.

GOL! 76. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Tadic'in karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta top filelere gitti: 4-0.

GOL! 90+3. dakikada Joshua King'in golü skoru belirledi: 5-0.(Fanatik)

Editör: Haber Merkezi