EURO 2024'te Şampiyon İspanya EURO 2024'te Şampiyon İspanya

Fenerbahçe'nin Süper Lig'deki ve Türk futbolundaki geleceğini belirleyecek tarihi olağanüstü genel kurul toplantısı, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda gerçekleşti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ligden çekilme konusunda alınan kararı açıkladı.

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile oynanan maçta yaşanan olayların ardından olağanüstü genel kurula gitme kararı alan Fenerbahçe, "Futbol A takımının Süper Lig'den çekilmesi dahil alınacak aksiyonların değerlendirilmesi" gündemiyle Ülker Stadyumu'nda toplandı.

Genel kurul, Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bileck'in çoğunluğun sağlandığını duyurmasıyla başladı. Bilecik, yaptığı konuşmada Fenerbahçe camiasının tarihine geçecek bir gün yaşandığını ifade ederek, hakkın aranacağı bir gün olduğunu vurguladı.

Başkan Ali Koç, Trabzonspor maçının ardından alınacak yol haritası hakkında şunları söyledi: "Fenerbahçe camiasının tüm paydaşlarıyla yaptığımız konuşmalarda en az kabul gören alternatif ligden çekilmek. Bu nedenle ligden çekilme alternatifini 3 ay sonra yapılacak bundan sonraki genel kurula kadar tamamen masadan kaldırıyoruz. Fenerbahçe kaptanları, istediğiniz oldu, çıkın ne yapacaksanız yapın, bizi şampiyon yapın."

Ali Koç, Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa final maçı için ise "Fenerbahçe taraftarına bir kez daha sesleniyorum. Lütfen Urfa'ya seyahat planı yapmayın. Süper Kupa biletlerini rezerve etmeyin. Süper Kupa maçına çıkıp çıkmama konusunu sizin oyunuza sunanacağız" açıklamasında bulundu.

Futbol faaliyetlerini askıya almamayı düşündüklerini belirten Ali Koç, UEFA ile görüştüklerini ve gelecek sezon Avrupa'da oynayıp oynayamayacaklarını görmek için alternatif planlar yaptıklarını ifade etti.

Süper Kupa maçı için iki opsiyonları olduğunu belirten Koç, bunların hiç çıkmamak veya U19 takımıyla çıkmak olduğunu söyledi. Bu konuda radikal bir tepki olacaksa Süper Kupa maçıyla başlamaları gerektiğini belirten Koç, kararı genel kurula bırakacaklarını dile getirdi.

Toplantı öncesinde Fenerbahçeli taraftarlar, alınacak olası kararlarla ilgili görüşlerini belirttiler. Taraftarlar arasında çekilme kararını destekleyenler olduğu gibi, lige devam etme kararının doğru olduğunu savunanlar da bulunuyordu. Ayrıca, taraftarlar Trabzonspor maçında yaşanan olayların ardından PFDK'ya sevk edilen oyuncuları destekleyerek bu süreci 'saçma' bulduklarını ifade ettiler

Kaynak: sözcü