Ender Saraç'la ilgili cinsel istismar  davasında anne Benan Saraç şikayetçi olmadı Ender Saraç'la ilgili cinsel istismar davasında anne Benan Saraç şikayetçi olmadı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları nedeniyle dün öğle saatlerinde ana caddedeki elektrik direklerindeki reklam panolarına üzerinde Fethiye Belediyesi logosu bulunan ve Alim Karaca Fethiye Belediye Başkanı yazılı Türk bayrakları asıldı. Bayrakların sosyal medyada tepki toplamasının ardından Muğla Valiliği harekete geçerek bayrakları toplattı. Öte yandan valilik konuyla ilgili adli ve idari işlem başlattığını açıkladı.

Türk Bayrağı Kanunu’na göre, ay yıldızlı bayrağın üzerine herhangi bir görsel veya yazı yazılması yasak olmasına rağmen Fethiye'nin çeşitli noktalarına bayrağın üzerine adı, soyadı, unvan ve Fethiye Belediyesi’nin logosunun bastırılarak şehrin farklı noktalarına asılmasına Muğla Valiliği soruşturma başlattı. Belediyeden “Biz yapmadık” açıklaması geldi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Muğla Valiliği konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Fethiye ilçemizde ana caddeler üzerindeki elektrik direklerinde bulunan reklam panolarına şanlı bayrağımızın üzerine Fethiye Belediye Başkanı’nın adının ve Fethiye Belediyesi logosunun yer aldığı görsellerin asıldığı tespit edilmiştir. Kamuoyunda da infiale neden olan ve tepki çeken söz konusu görseller 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu’na aykırılık teşkil ettiğinden toplatılmış ve ilgililer hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılmıştır” ifadeleri yer aldı.

BELEDİYE: BİZDEN BAĞIMSIZ OLARAK HAZIRLANDI

Yapılan suçlamaları kabul etmeyen Fethiye Belediyesi ise şu açıklamayı yaptı:

Süreçte yaşananlar tam olarak şöyledir: 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, ilçemiz elektrik dağıtım şirketinin çalıştığı reklam ajansı tarafından, Belediyemizden bağımsız olarak bayrak görselleri hazırlanmıştır.

Söz konusu çalışmada, Fethiye Belediyesi'nin hiçbir dahlinin olmadığının, ilgili reklam şirketi ile herhangi bir görsel ve tasarımın paylaşılmadığının, jest amacıyla yapılan bayrak görselleri için, asılmadan önce tarafımızdan onay istenmediğinin, bu konuyla ilgili hiçbir anlaşma yapılıp, ücret ödenmediğinin, kurumumuzdan habersiz asılan bayrakların, gece yarısı saatlerinde fark edildiği andan itibaren de toplatıldığının bilgisini kamuoyuna sunarız.

Açıklamayla birlikte gece yarısı saat 02.30 gibi bayrakların toplatılmasıyla ilgili görsel paylaşıldı.(karar)

Editör: Haber Merkezi