Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ üyesi olmak suçundan cezaevinde bulunan eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) İkinci Daire Başkanı Nesibe Özer'e denetimli serbestlik yolunu açan açık ceza infaz kurumuna ayrılmasına yönelik kararın kanun yararına bozulması için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvurdu.

Nesibe Özer, "FETÖ silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 2019 yılında 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü bulunan Özer, infaz yasası uyarınca açık ceza infaz kurumuna geçmek için başvuruda bulundu. Ancak başvurusu reddedildi.

Bekçiyi Dövüp, Tarladaki Traktör ve Trafoları Ateşe Verdiler Bekçiyi Dövüp, Tarladaki Traktör ve Trafoları Ateşe Verdiler

Bu karara itiraz eden Özer'in itirazı da reddedilince Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, 3. İnfaz Hakimliği'nin kararını kaldırdı.

Cezaevi savcılığı da bu karara itiraz ederek Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvurdu.

Bunun üzerine 16 Şubat'ta Özer'in açık ceza infaz kurumuna ayrılmasına karar verildi. Özer, İstanbul'da kadın açık cezaevi bulunmadığı için Hendek Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu'na başvurdu

Editör: DS Haber