Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu

Altun, daha önce sosyal medya üzerinden yaptığı 'şeriat' paylaşımı nedeniyle bazı kesimler tarafından hedef gösterilmiş ve gözaltına alınmıştı. Ancak ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.

Beykoz 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Altun cumhurbaşkanına hakaret suçlamasından beraat ettiğini açıkladı.

Altun, beraat haberini sosyal medyadan paylaşırken, dava için özel olarak giydiği kombiniyle dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı: "Hakaret etmediğim halde haksız olarak yargılandığım Cumhurbaşkanına Hakaret dosyasında BERAAT mütalaası verildi. Bu da beraat mütalaası kombinim."

Avukat Feyza Altun, geçmişte sosyal medya hesabından yaptığı "şeriat" paylaşımı nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma sonucunda 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Altun, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Beykoz 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Mahkemede savunma yapan Altun, 14 yıldır avukatlık yaptığını ve Türkiye'nin laik bir devlet olduğunu vurgulayarak, "şeriat"ın kabul edilemez bir yönetim biçimi olduğunu belirtti. Altun, söz konusu paylaşımın yanlış anlaşılabileceğini fark edince hemen sildiğini ve suç işleyenlerin aslında paylaşımı gündeme getirenler olduğunu savundu.

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında Altun'un 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Altun'u "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca Altun'un pişmanlık duymaması nedeniyle herhangi bir indirim yapılmadı.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin laik bir devlet olduğunu ve laikliğin korunması gerektiğini vurgulayarak, hapis cezasına çarptırılmasının bir haksızlık olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Gazete Duvar