Carlo Ancelotti Arda Güler için "Maçta başarılıydı." dedi Carlo Ancelotti Arda Güler için "Maçta başarılıydı." dedi

FIBA, Olimpiyat Oyunlarına daha fazla takımın katılmasını istiyor

FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis, Olimpiyat Oyunlarında daha fazla takımın yarışabilmesi için çabalarını sürdüreceklerini söyledi.

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Genel Sekreteri Andreas Zagklis, çevrimiçi toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek soruları yanıtladı.

Olimpiyat Oyunları'nda şu anda 12 takımın yer aldığını hatırlatan Zagklis, şöyle konuştu: "FIBA uzun süredir Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden bu sayının artırılmasını istiyordu. FIBA ​​geçmişte de bu sayıyı artırmak için birkaç kez girişimde bulunmuştu. 16 kişiye kadar takımlardan oluşur. "Eskiden 12'den fazla takımımız vardı ama 1976'da Montreal Olimpiyatları'na kadın takımları dahil edilince bu sayı azaldı" dedi.

Zagklis, 3x3 basketbolun Olimpiyat Oyunlarına katılmasının büyük bir başarı olduğunu vurgulayarak, bu alandaki oyuncu sayısının da artması gerektiğini vurguladı.

Los Angeles 2028 Olimpiyat Oyunları'nda hiçbir spor dalında kontenjan artışı yapılmayacağının açıklandığını belirten Yunan atlet, Los Angeles ve Brisbane 2032'ye katılan takım sayısında artış beklenmediğini söyledi. br>
"HER OYUNCU ULUSAL SEÇİME HAZIRLANMALIDIR"

Zagklis, FIBA'nın eleme pencerelerini birleştirerek THY EuroLeague ile birlikte oyunculara yardımcı olduğunu söyledi: "Tüm oyuncuların milli takıma hazırlanması gerekiyor."

Zagklis ayrıca FIBA'nın şu anda tüm milli takım oyuncularının yükümlülüklerini kapsayan ve sakatlık durumunda kulüplere tazminat ödeyen bir sigorta programı uyguladığını da katılımcılarla paylaştı.

Seçilen oyuncu sayısında değişiklik olup olmayacağı sorulduğunda Zagklis şu yanıtı verdi: "FIBA Yönetim Kurulu bu konuda net, takım başına yalnızca bir oyuncu seçilebilir ve uygunluk kriteri pasaporttur. 16 yaşından sonra böyle bir pasaporta sahipseniz, ülkeye olan köklerinizi ve bağlarınızı analiz etmek gerekir. Duruma göre her iki yönde de çok sayıda talep aldık ancak oyuncu sayısının ne artacağı ne de azalacağı yönünde tavsiyeler açık” dedi.(Haberglobal)

Editör: Haber Merkezi