Muğla'nın Yatağan İlçesi Yeşilbağcılar Mahallesi'nde geçen yıl 40 yaşındaki Figen Çoban'ın yakılarak öldürülmesiyle ilgili davanın dördüncü duruşması Muğla İkinci Adliyesi'nde görüldü. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaşandı. Kamuoyunda; Figen Çoban'ın eşi, tutuklu sanık Mehmet Emin Ata Çoban, kayınbiraderi Süleyman Çoban ve tutuksuz yargılanan kayınvalidesi H.Ç de oradaydı. Figen Çoban'ın ise ailesi katıldı.

İzmir’de cübbeli biri kadınlara 'cehennemde yanacaksınız' diye bağırdı İzmir’de cübbeli biri kadınlara 'cehennemde yanacaksınız' diye bağırdı

Bugün yapılan duruşmada savcı mütalaasını açıklayarak sanığın annesi H.Ç. beraat etti. Figen Çoban'ın eniştesi Süleyman Çoban'ın eyleme katıldığı için cezalandırılmasını, sanık Mehmet Emin Ata Çoban'ın ise cinayetten cezalandırılmasını, ancak eşinin iş yerindeki şahısa gönderdiği mesajlardan dolayı tahrik suçundan haksız indirim uygulanmasını talep etti. 

Duruşmayı 4 Nisan'a erteleyen mahkeme heyeti, Figen Çoban'ın eşi Mehmet Emin Ata Çoban ile kayınbiraderi Süleyman Çoban'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Duruşmanın ardından konuşan Figen Çoban ailesinin avukatı Kemal Ertuğrul, şunları söyledi:

"Bizim başından beri mücadelemiz haksız tahrik almamasından yanaydı. Bunun olmaması konusunda da bir gerekçe sunduk. Bu olay sebebiyle tahrik indirimi uygulanmasını gerektiren hiçbir olay söz konusu değildir. Mahkemenin de bunu uygulamaması gerektiğini düşünüyorum. Sistematik şiddet kullanan bir insan. Kaldı ki en son olayını anlattığı şekilde adliyeye gidilmiş, şikayetçi olunmuş. Bütün bu aşama saçından sürükleyerek ve döverek vücudunda bir sürü izler var. İzler görüldüğüne dair ifadeler varken mahkemenin tahrik indirimi uygulamasının uygun olmadığını düşünüyoruz. Zaten böyle bir karar verilse de istinaf mahkemesine itiraz edeceğiz ve asgari hadden ceza almaması gerektiğini düşünüyoruz."

Kaynak: Karar